Feilmelding: Du har ikke brukt Google Play Butikk-appen på enheten din med denne e-postkontoen

Du kan se denne feilmeldingen når du prøver å installere Android-apper på

• datamaskinen din (inkludert Chromebook)
  • Android-mobilenheter som ikke er tilknyttet Google-kontoen din
  • enheter som ikke er kompatible

Feilsøking

Gi oss beskjed om hva du prøver å gjøre ved å velge ett av alternativene nedenfor.

Jeg prøver å installere en app på Android-telefonen min eller -nettbrettet mitt via en datamaskin

Velg om du prøver å installere apper på en ny enhet, en enhet du allerede eier eller en Kindle.

Enheten min er ny

Før du kan kjøpe varer fra Google Play på datamaskinen din, må du koble sammen Android-enheten og Google-kontoen din. For å begynne, logg på Google Play Butikk-appen på Android-enheten og installer hvilken som helst app.

Trinn 1: Logg på Google Play Butikk-appen

1. Sjekk at Android-enheten din har Google Play Butikk-appen forhåndsinstallert. For mer informasjon, finn ut hvordan du finner Google Play Butikk-appen.
  2. Åpne Google Play Butikk-appen Google Play.
  3. Hvis du blir bedt om det, logger du på med den samme kontoen du bruker på datamaskinen.
  4. For å se hvilken konto du bruker på datamaskinen, gå til Google Play og klikk på profilbildet ditt øverst til høyre.

Trinn 2: Installer en app på enheten

Gjør følgende når du har logget på Play Butikk-appen:

1. Søk etter appen du prøver å installere.
  2. Trykk på Installer.

Når du har installert appen, kobles enheten din sammen med Google-kontoen din. Innen få minutter skal du kunne installere apper på enheten via datamaskinen.

Jeg har installert apper fra Google Play på denne enheten før

Sørg for at du bruker den samme Google-kontoen på datamaskinen og Android-enheten

Trinn 1: Sjekk kontoen du bruker på mobilenheten din.

1. Åpne Google Play Butikk-appen Google Play.
  2. Trykk på menyikonet Google Play Store Menu Icon. Du ser kontoen du er logget på, over menyen.
  3. Hvis du vil velge en annen konto, trykker du på rullegardinpilen Selector.

Trinn 2: Sjekk kontoen du bruker på datamaskinen eller med mobilnettleseren din.

1. Gå til Google Play.
  2. Oppe til høyre på skjermen velger du profilbildet.
  3. Hvis du ikke er logget på den samme kontoen som på mobilenheten din, kan du endre konto ved å klikke på Logg av. Deretter logger du på igjen med den riktige kontoen.

Trinn 3: Når du er logget på samme konto på begge enhetene, kan du prøve å installere appen på nytt.

Jeg bruker en Kindle

Apper fra Google Play kan ikke installeres på Kindle-enheter. Prøv å gå til den anbefalte appbutikken for enheten din, for eksempel Amazon Appstore for Kindle.

Jeg prøver å installere en app på en datamaskin

Apper fra Google Play kan ikke installeres på datamaskiner, inkludert Chromebook. Prøv å gå til den anbefalte appbutikken for enheten din i stedet:

Jeg prøver å installere en app på en telefon eller et nettbrett som ikke kjører Android (iPhone, iPad osv.)

Apper fra Google Play kan ikke installeres på enheter som ikke kjører Android. Prøv å gå til den anbefalte appbutikken for enheten din i stedet:

Annen feilsøking

Hvis problemet vedvarer, kan du prøve følgende:

Bruker du en jobb- eller en skolekonto?

Hvis du bruker en Google-konto for jobb eller skole, kan du kanskje ikke installere Google Play-apper på enheten din via datamaskinen.

Du kan fortsatt bruke Google Play Butikk-appen på enheten din til å laste ned apper.