Apps, films, boeken en audioboeken reserveren of vooraf registreren

Je kunt bepaalde films, e-boeken en audioboeken reserveren en deze in je bibliotheek laten weergeven zodra ze beschikbaar zijn. Je kunt ook vooraf registreren voor bepaalde apps en games die nog niet beschikbaar zijn.

Belangrijk: Vanwege wettelijke vereisten kan Google geen reserveringen aanbieden in India. Content in India komt beschikbaar op de verkoopdatums.

Een item reserveren of vooraf registreren

Je hoeft pas voor gereserveerde items te betalen zodra ze beschikbaar zijn in je app.

Belangrijk: Als je je vooraf registreert voor een item, kun je deze registratie niet annuleren.

1. Open de Google Play Store-app Google Play op je Android-apparaat.
  2. Tik op het item dat je wilt reserveren.
  3. Tik op de detailpagina van het item op Reserveren of Vooraf registreren.

Je krijgt een e-mail als je reservering is geplaatst. Je krijgt ook een melding of e-mail als je het item ontvangt of zodra het beschikbaar is om te downloaden.

Belangrijk: Een reservering kan worden geannuleerd als je betaling wordt geweigerd. Als je Google Play Store-saldo als betaalmethode voor de reservering hebt gebruikt, wordt je reservering geannuleerd als je onvoldoende tegoed in je account hebt op het moment van de release.

De status van je reservering checken of je reservering annuleren

1. Open de Google Play-app Google Play.
  2. Tik rechtsboven op het profielicoon.
  3. Tik op Betalingen en abonnementen en dan Budget en geschiedenis.
  4. Selecteer het item dat je wilt annuleren.
  5. Tik op Reservering annuleren.

Nadat je de bestelling hebt geannuleerd, krijg je een annuleringsbericht.

Boeken zoeken die kunnen worden gereserveerd

1. Open de Google Play Boeken-app Play Boeken op je Android-apparaat.
  2. Tik op Bibliotheek.
  3. Tik op Aankomend om aankomende boeken te vinden die kunnen worden gereserveerd of die je al hebt gereserveerd.

Tip: Als je je abonneert op een serie met een aankomend boek, hoef je het boek niet opnieuw te reserveren. Meer informatie over hoe je je abonnementen beheert