Behörigheter för funktionen Spelare i närheten

Google använder information om plats, mikrofon, Bluetooth, högtalare och Wi-Fi när du söker efter spelare i närheten. Alla spelare som söker efter spelare i närheten i samma spel kan hitta dig. Läs mer om hur I närheten får åtkomst till spelare i närheten

Funktionen Spelare i närheten kan aktivera följande teknik (även om du har inaktiverat den) för att sända och registrera närvaroinformation:

• Ljud: Funktionen kan få enheten att sända närvaroinformation i form av en audiell token och/eller aktivera enhetens mikrofon för att registrera en sådan token. Enheten kan också spela in en kort buffert av omgivningsljud. Ljudet skickas inte till Googles servrar, utan tokenidentifieringen sker på enheten. Du bör inte använda Spelare i närheten under omständigheter där inspelning av ljud är förbjuden.
  • Bluetooth (inklusive Bluetooth med låg energiförbrukning): Funktionen kan använda Bluetooth-information på enheten och dels sända en unik token, dels registrera sådana token och/eller andra Bluetooth-enheter genom att söka efter enheter i närheten. Funktionen Spelare i närheten kan
    • tillfälligt aktivera Bluetooth, även om du har inaktiverat det
    • tillfälligt ändra enhetens Bluetooth-namn
    • söka efter åtkomstpunkter i närheten och skicka skanningsinformation till Google.
    Funktionen kan dela eller visa viss Bluetooth-information offentligt, t.ex. enhetens MAC-adress för Bluetooth, för att underlätta närhetsregistreringen.
  • Wi-Fi (och Wi-Fi Direct): Funktionen kan använda Wi-Fi-information på enheten och dels sända en unik token, dels registrera sådana token och/eller andra Wi-Fi-enheter genom att söka efter enheter i närheten. Funktionen Spelare i närheten kan
    • tillfälligt aktivera Wi-Fi, även om du har inaktiverat det
    • tillfälligt ändra enhetens nätverksnamn (SSID) (Wi-Fi Direct och/eller trådlös surfzon för bärbar Wi-Fi/åtkomstpunkt för tjudring)
    • söka efter åtkomstpunkter i närheten och skicka skanningsinformation till Google.
    Funktionen kan dela eller visa viss Wi-Fi-information offentligt, t.ex. enhetens MAC-adress, för att underlätta närhetsregistreringen.