Tillatelser for spillere like ved deg

Google bruker informasjon om plassering, mikrofon, Bluetooth, høyttaler og Wi-Fi når du søker etter spillere like ved deg. Andre spillere som søker etter folk som spiller det samme spillet i nærheten, kan finne deg. Finn ut mer om hvordan «Like ved»-funksjonen får tilgang til spillere i nærheten

Spillere like ved deg kan slå på følgende teknologi midlertidig (selv om den er slått av) for å sende ut og plukke opp informasjon om tilstedeværelse:

• Lyd: «Spillere like ved» kan føre til at enheten avgir et identifiserendelydsignal (engelsk «token» – et slags digitalt øremerke) for å sende ut informasjon om tilstedeværelse og/eller slår på enhetens mikrofon for å oppdage dette signalet. Enheten tar kanskje opp midlertidig en kort buffer med omgivelseslyd i tillegg. Lyd sendes ikke til Googles servere. Signaldeteksjonen foregår på enheten. Du må ikke bruke «Spillere like ved»-funksjonen i situasjoner der lydopptak er forbudt.
  • Bluetooth (inkludert Bluetooth Low Energy): «Spillere like ved» kan bruke enhetens Bluetooth-informasjon for å kringkaste et unikt signal og/eller søke etter enheter i nærheten for å oppdage dette signalet og/eller andre Bluetooth-enheter. Funksjonen kan:
    • slå på Bluetooth midlertidig, selv når funksjonen er slått av.
    • midlertidig endre enhetens Bluetooth-navn.
    • skanne etter tilgangspunkter i nærheten og sende skanneinformasjon til Google.
    Spillere like ved-funksjonen kan dele eller sende ut offentlig bestemt Bluetooth-informasjon fra deg, som for eksempel enhetens Bluetooth MAC-adresse, for å forenkle nærhetsdeteksjon.
  • Wi-Fi (inkludert Wi-Fi Direct): Spillere like ved deg kan bruke enhetens Wi-Fi-informasjon for å kringkaste et unikt signal og/eller søke etter enheter i nærheten for å oppdage dette signalet og/eller andre Wi-Fi-enheter. Funksjonen kan:
    • slå på Wi-Fi midlertidig, selv når funksjonen er slått av.
    • midlertidig endre enhetens SSID-nettverksnavn (både ved bruk av Wi-Fi Direct og/eller flyttbar Wi-Fi-sone eller tilgangspunkt for internettdeling).
    • skanne etter tilgangspunkter i nærheten og sende skanneinformasjon til Google.
    Spillere like ved deg kan dele eller offentlig avsløre bestemt Wi-Fi-informasjon, som for eksempel enhetens MAC-adresse, for å lette nærhetsdeteksjon.