Tillatelser for spillere i nærheten

Når du søker etter spillere i nærheten, bruker Google posisjonsdata samt data fra mikrofonen, Bluetooth, høyttaleren og Wi-Fi. Andre spillere som søker etter folk som spiller det samme spillet i nærheten, kan finne deg.

Spillere i nærheten kan slå på de følgende teknologiene midlertidig (selv om de er slått av) for å kringkaste og plukke opp informasjon om tilstedeværelse:

• Lyd: «Spillere i nærheten» kan føre til at enheten avgir et lydsignal (engelsk «token» – et slags digitalt øremerke) for å kringkaste informasjon om tilstedeværelse og/eller slår på enhetens mikrofon for å oppdage dette signalet. Enheten tar kanskje opp midlertidig en kort buffer med omgivelseslyd i tillegg. Lyd sendes ikke til Googles servere. Signaldeteksjonen foregår på enheten. Du bør ikke bruke Spillere i nærheten i noen situasjon der innspilling av lyd er forbudt.
  • Bluetooth (inkludert Bluetooth Low Energy): Spillere i nærheten kan bruke enhetens Bluetooth-informasjon til å kringkaste et unikt signal og/eller søke etter enheter i nærheten for å oppdage dette signalet og/eller andre Bluetooth-enheter. Funksjonen kan:
    • slå på Bluetooth midlertidig, selv når funksjonen er slått av.
    • midlertidig endre enhetens Bluetooth-navn.
    • skanne etter tilgangspunkter i nærheten og sende skanneinformasjon til Google.
Spillere i nærheten-funksjonen kan dele eller kringkaste offentlig bestemt Bluetooth-informasjon fra deg, som for eksempel enhetens Bluetooth MAC-adresse, for å forenkle nærhetsdeteksjon.
  • Wi-Fi (inkludert Wi-Fi Direct): Spillere i nærheten kan bruke enhetens Wi-Fi-informasjon for å kringkaste et unikt signal og/eller søke etter enheter i nærheten for å oppdage dette signalet og/eller andre Wi-Fi-enheter. Funksjonen kan:
    • slå på Wi-Fi midlertidig, selv når funksjonen er slått av.
    • midlertidig endre enhetens SSID-nettverksnavn (både ved bruk av Wi-Fi Direct og/eller flyttbar Wi-Fi-sone eller tilgangspunkt for internettdeling).
    • skanne etter tilgangspunkter i nærheten og sende skanneinformasjon til Google.
    Spillere i nærheten kan dele eller offentlig avsløre bestemt Wi-Fi-informasjon, som for eksempel enhetens MAC-adresse, for å lette nærhetsdeteksjon.