Toestemmingen voor 'Spelers in de buurt'

Wanneer u naar spelers in de buurt zoekt, gebruikt Google uw locatie, microfoon, Bluetooth, luidspreker en wifi-gegevens. Elke andere speler die op zoek is naar spelers die in de buurt hetzelfde spel spelen, kunnen u vinden.

De functie 'Spelers in de buurt' kan tijdelijk de volgende technologieën inschakelen (zelfs als deze uitgeschakeld zijn) om aanwezigheidsinformatie uit te zenden en te detecteren:

• Geluid: de functie 'Spelers in de buurt' kan uw apparaat een audiotoken laten versturen om uw aanwezigheidsgegevens uit te zenden en/of kan de microfoon van uw apparaat inschakelen om dit token te detecteren. Uw apparaat kan ook een kleine buffer met omgevingsgeluid opnemen. Het geluid wordt niet naar de servers van Google verzonden. De tokendetectie vindt plaats op uw apparaat. Gebruik de functie 'Spelers in de buurt' niet in een situatie waar het opnemen van geluid verboden is.
  • Bluetooth (inclusief Bluetooth Low Energy): de functie 'Spelers in de buurt' kan de Bluetooth-gegevens van uw apparaat gebruiken om een uniek token te versturen en/of naar apparaten in de buurt te zoeken om dit token en/of andere Bluetooth-apparaten te detecteren. De functie kan het volgende:
    • uw Bluetooth tijdelijk inschakelen, ook al heeft u deze uitgeschakeld;
    • de Bluetooth-naam van uw apparaat tijdelijk wijzigen;
    • naar toegangspunten in de buurt zoeken en scangegevens naar Google verzenden.
De functie 'Spelers in de buurt' kan bepaalde Bluetooth-gegevens, zoals het Bluetooth MAC-adres van uw apparaat, delen of openbaar maken om de nabijheidsdetectie te vereenvoudigen.
  • Wifi (inclusief Wi-Fi Direct): de functie 'Spelers in de buurt' kan de wifi-gegevens van uw apparaat gebruiken om een uniek token te versturen en/of naar apparaten in de buurt te zoeken om dit token en/of andere wifi-apparaten te detecteren. De functie kan het volgende:
    • uw wifi tijdelijk inschakelen, ook al heeft u deze uitgeschakeld;
    • de netwerknaam of SSID-naam tijdelijk wijzigen (Wi-Fi Direct en/of draagbare Wi-Fi-hotspot/toegangspunt voor tethering);
    • naar toegangspunten in de buurt zoeken en scangegevens naar Google verzenden.
    De functie 'Spelers in de buurt' kan bepaalde wifi-gegevens, zoals het MAC-adres van uw apparaat, delen of openbaar maken om de nabijheidsdetectie te vereenvoudigen.
  • Nieuwe gebruiker van Google Play-apps en -games? Leer de basisprincipes

Bekijk informatie over het downloaden van apps en games waarmee u uw Android-apparaat kunt personaliseren.