Als voorzorgsmaatregel in het kader van COVID-19 werken we met een beperkt team van supportspecialisten. Bekijk de opties om contact op te nemen met een supportspecialist of raadpleeg het Helpcentrum

Films en series casten naar een tv

Met een Chromecast-apparaat kunt u films en series op uw tv afspelen vanaf een ander apparaat.

Sommige producten en functies zijn niet in alle landen beschikbaar. Meer informatie over wat beschikbaar is in jouw land

Video's casten met een telefoon of tablet

1. Verbind uw telefoon of tablet en uw Chromecast met hetzelfde draadloze netwerk.
  2. Open Google Play Films Play Films of de Google TV-app  op uw telefoon of tablet.
  3. Tik onderaan op Bibliotheek en dan Films of Tv-programma's.
  4. Selecteer een film of serie.
  5. Tik op Casten Cast.
  6. Selecteer uw Chromecast in de lijst.
  7. Tik op Afspelen.

Tip: U kunt uw video pauzeren, terugspoelen of vooruitspoelen via de app of via de meldingen op uw apparaat.

Casten naar uw tv stoppen

1. Tik op uw telefoon of tablet op Casten Cast.
  2. Selecteer uw Chromecast in de lijst.

Tips voor afspelen

• Gehuurde HD-films worden op de Chromecast afgespeeld in HD-kwaliteit, ook als uw telefoon geen HD kan afspelen.
  • De Chromecast blijft uw video afspelen als de batterij van uw telefoon of tablet leeg is. Verbind een ander apparaat met de Chromecast om weer toegang te krijgen tot videobedieningselementen.
  • Schakel het scherm van uw apparaat uit tijdens het afspelen om de batterij te sparen.
  • Als u bent ingelogd bij YouTube, moet u ervoor zorgen dat u bent ingelogd met hetzelfde Google-account.