Casta filmer och tv-program till en tv

Med en Chromecast-enhet kan du spela upp filmer, tv-serier och tv-program från en annan enhet på tv:n.

Vissa produkter och funktioner är inte tillgängliga i alla länder. Läs mer om vad som är tillgängligt i ditt land.

Viktigt! Innan du börjar streama video kontrollerar du att datorn och Chromecast är anslutna till samma Wi-Fi-nätverk.
  1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Besök play.google.com.
  3. Klicka på profilikonen uppe till höger.
  4. Klicka på Bibliotek och enheter följt av Film och TV.
  5. Leta reda på filmen eller tv-programmet du vill titta på och klicka på Spela upp.
  6. Klicka på Casta Casta högst upp.
  7. Välj en Chromecast-enhet i enhetslistan under Anslut till en enhet.
    • Koppla från genom att klicka på Casta Casta följt av Sluta casta.

Videokontroller

Du kan pausa, spola bakåt eller framåt i videon på tv:n via spelaren Google Play Filmer på datorn.

Tips! Låt videospelaren vara öppen när du använder datorn med Chromecast. Uppspelningsreglagen på datorn fungerar inte när
  • videospelaren är stängd
  • datorn är avstängd
  • det inte finns någon internetanslutning.

Casta videor med en Chromebook

Om Google Play Butik finns på Chromebook-enheten kan du casta videor från Google Play Filmer- eller Google TV-appen. Läs mer om vilka Chromebook-modeller som har stöd för Android-appar.
  1. Öppna Google Play Filmer Play Filmer eller Google TV på Chromebook.
  2. Klicka på Casta Casta högst upp i videospelaren.
  3. Välj en Chromecast-enhet i enhetslistan under Anslut till en enhet.
  4. Välj en video.
  5. Klicka på Titta.

Koppla från Chromecast genom att klicka på Casta Casta följt av Sluta casta.

Lägga till Cast-knappen i Chromes verktygsfält

Du kan fästa Cast-knappen i Chromes verktygsfält så att du enkelt kan casta från alla webbsidor.

1. Klicka på menyn Mer uppe till höger i webbläsaren Chrome följt av Casta.
  2. Casta Casta visas tillfälligt i verktygsfältet. Högerklicka på Casta Casta följt av Visa alltid ikonen.

Uppspelningstips

• Om du har hyrt en HD-film spelas den upp i HD på Chromecast-enheten även om det inte går att spela upp filmer i HD på telefonen.
  • Videon fortsätter att spelas upp via Chromecast-enheten även om batteriet tar slut på telefonen eller surfplattan. Anslut en annan enhet till Chromecast-enheten för att komma åt videokontrollerna igen. Batteriet räcker längre om du stänger av enhetens skärm under uppspelningen.
  • Om du är inloggad på YouTube kontrollerar du att du är inloggad med samma Google-konto.