Films en series casten naar een tv

Je kunt films en series op je tv afspelen vanaf een ander apparaat via een Chromecast-apparaat.

Sommige producten en functies zijn niet in alle landen beschikbaar. Meer informatie over wat beschikbaar is in jouw land

Belangrijk: Voordat je video's streamt, ga je na of je computer en Chromecast zijn verbonden met hetzelfde wifi-netwerk.
  1. Open Chrome op je computer.
  2. Ga naar play.google.com.
  3. Klik rechtsboven op je profielicoon.
  4. Klik op Bibliotheek en apparaten en dan Films en tv-programma's.
  5. Zoek de film of serie die je wilt bekijken en klik op Afspelen.
  6. Klik bovenaan op Casten Cast.
  7. Selecteer bij 'Verbinden met apparaat' je Chromecast in de apparatenlijst.
    • Klik op Casten Cast en dan Stoppen met casten als je de verbinding wilt verbreken.

Videobedieningselementen

Je kunt de video op je tv pauzeren, terugspoelen en vooruitspoelen via de Google Play Films-speler op je computer.

Tip: Houd de videospeler geopend als je je computer gebruikt met de Chromecast. In de volgende gevallen werken de afspeelopties van je computer niet:
  • De videospeler is gesloten.
  • De computer is uitgezet.
  • De internetverbinding is verbroken.

Video's casten met een Chromebook

Als de Google Play Store beschikbaar is op je Chromebook, kun je video's casten vanuit de Google Play Films-app of de Google TV-app. Meer informatie over welke Chromebooks ondersteuning bieden voor Android-apps
  1. Open Google Play Films Play Films of Google TV  op je Chromebook.
  2. Klik bovenaan de videospeler op Casten Cast.
  3. Selecteer bij 'Verbinden met apparaat' je Chromecast in de apparatenlijst.
  4. Selecteer een video.
  5. Klik op Bekijken.

Als je de koppeling met je Chromecast wilt verbreken, klik je op Casten Cast en dan Stoppen met casten.

Voeg het cast-icoon toe aan de Chrome-werkbalk

U kunt het cast-icoon vastzetten op uw Chrome-werkbalk als u eenvoudig vanaf elke webpagina toegang tot de Cast-functionaliteit wilt hebben.

1. Klik in de rechterbovenhoek van de Chrome-browser op Menu Meer en dan Casten.
  2. Op de werkbalk wordt tijdelijk Casten Cast weergegeven. Klik met de rechtermuisknop op Casten Cast en dan Pictogram altijd weergeven.

Tips voor afspelen

• Gehuurde HD-films worden op de Chromecast afgespeeld in HD-kwaliteit, ook als je telefoon geen HD kan afspelen.
  • De Chromecast blijft je video afspelen als de batterij van je telefoon of tablet leeg is. Verbind een ander apparaat met de Chromecast om weer toegang te krijgen tot videobedieningselementen. Zet het scherm van je apparaat uit tijdens het afspelen om de batterij te sparen.
  • Als je bent ingelogd bij YouTube, moet je ervoor zorgen dat je bent ingelogd met hetzelfde Google-account.