Als voorzorgsmaatregel in het kader van COVID-19 werken we met een beperkt team van supportspecialisten. Bekijk de opties om contact op te nemen met een supportspecialist of raadpleeg het Helpcentrum

Een review schrijven op Google Play

U kunt een openbare review achterlaten voor apps, games en andere content in de Play Store. Als u een review achterlaat op Google Play, wordt de review gekoppeld aan uw Google-account en openbaar weergegeven. U kunt uw Google-account bekijken en bewerken op aboutme.google.comAls u niet wilt dat een review openbaar wordt weergegeven, kunt u de review verwijderen.

Een review schrijven

1. Open de Google Play Store-app Google Play op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Browse of zoek naar de app waarvoor u een review wilt schrijven.
  3. Selecteer de app om de detailpagina te openen.
  4. Scroll naar het gedeelte met reviews.
  5. Selecteer het aantal sterren. U kunt ook op Schrijf een review tikken.
  6. Volg de instructies op het scherm om een review te schrijven en details toe te voegen.
  7. Tik op Posten

Tip: Je kunt alleen reviews schrijven voor apps die je eerder hebt gedownload en geïnstalleerd. Als je een app downloadt, wordt deze aan je Google-account gekoppeld.Als je de app hebt gedownload, maar niet de mogelijkheid ziet om een review te schrijven, check je of je bent ingelogd op het juiste account.

Een review verwijderen of bewerken

1. Open de Google Play Store-app Google Play op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Ga naar de detailpagina van het item waarvoor u een review heeft toegevoegd.
  3. Scroll omlaag naar het gedeelte met reviews.
    • Bewerken: Tik op Je review bewerken. Breng de wijzigingen aan en tik vervolgens op Posten
    • Verwijderen: Tik op Meer Meer en dan Verwijderen.

Wanneer u een review kunt schrijven

• U kunt alleen reviews schrijven voor apps die u heeft gedownload.
  • U kunt geen review achterlaten vanuit een werkaccount, zoals een account voor werk of school.
  • Als een account op uw apparaat deel uitmaakt van een bètaprogramma voor een app, kunt u geen review achterlaten voor die app.

Tip: U kunt een bètaprogramma verlaten als u een review wilt schrijven.

Vanaf september 2020 raken gebruikers hun toegang tot Google Play Muziek kwijt. Dit betekent dat je niet meer naar je muziek kunt luisteren via Google Play Muziek. Je muziekbibliotheek blijft bewaard en kan nog steeds worden overgezet naar YouTube Music gedurende ten minste 30 dagen nadat je de toegang bent kwijtgeraakt, of voordat Google Play Muziek wordt beëindigd in jouw regio. Je kunt ook je Play Muziek-gegevens downloaden via Google Takeout.