Een recensie schrijven op Google Play

U kunt een openbare recensie achterlaten voor apps, games en andere content in de Play Store. Wanneer u een recensie achterlaat op Google Play, wordt de recensie aan uw Google-account gelinkt en openbaar weergegeven. U kunt uw Google-account bekijken en bewerken op aboutme.google.com. Als u niet wilt dat uw recensie openbaar wordt weergegeven, kunt u de recensie verwijderen.

Een recensie schrijven

1. Open de Google Play Store-app Google Play op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Browse of zoek naar de app waarvoor u een recensie wilt schrijven.
  3. Selecteer de app om de detailpagina te openen.
  4. Scrol naar het recensiegedeelte.
  5. Selecteer het aantal sterren en tik op Verzenden.
  6. Volg de instructies op het scherm om functies te beoordelen en een recensie te schrijven.
  7. Tik op Voltooien

Let op: U kunt alleen recensies schrijven voor apps die u eerder heeft gedownload en geïnstalleerd. Wanneer u een app downloadt, wordt deze aan uw Google-account gelinkt. Als u de app heeft gedownload, maar niet de mogelijkheid ziet om een recensie te schrijven, controleert u of u bent ingelogd op het juiste account

Een recensie verwijderen of bewerken

1. Open de Google Play Store-app Google Play op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Ga naar de detailpagina van het item waarvoor u een recensie heeft toegevoegd.
  3. Scrol naar het gedeelte met recensies en tik op Meer Meeren vervolgens Bewerken.
  4. Als u de recensie wilt bewerken, verzendt u een nieuwe recensie en tikt u op Voltooien.
  5. Als u de recensie wilt verwijderen, tikt u in het gedeelte met recensies op Meer Meeren vervolgens Verwijderen.

Nieuwe gebruiker van Google Play-apps en -games? Leer de basisprincipes

Bekijk informatie over het downloaden van apps en games waarmee u uw Android-apparaat kunt personaliseren.