Een review schrijven op Google Play

U kunt een openbare review achterlaten voor apps, games en andere content in de Play Store. Als u een review achterlaat op Google Play, wordt de review gekoppeld aan uw Google-account en openbaar weergegeven. U kunt uw Google-account bekijken en bewerken op aboutme.google.comAls u niet wilt dat een review openbaar wordt weergegeven, kunt u de review verwijderen.

Een review schrijven

1. Open de Google Play Store-app Google Play op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Browse of zoek naar de app waarvoor u een review wilt schrijven.
  3. Selecteer de app om de detailpagina te openen.
  4. Scroll naar het gedeelte met reviews.
  5. Selecteer het aantal sterren. U kunt ook op Schrijf een review tikken.
  6. Volg de instructies op het scherm om een review te schrijven en details toe te voegen.
  7. Tik op Posten

Belangrijk: U kunt alleen reviews schrijven voor apps die u eerder heeft gedownload en geïnstalleerd. Als u een app downloadt, wordt deze aan uw Google-account gekoppeld. Als u de app heeft gedownload, maar niet de mogelijkheid ziet om een review te schrijven, controleert u of u bent ingelogd op het juiste account

Een review verwijderen of bewerken

1. Open de Google Play Store-app Google Play op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Ga naar de detailpagina van het item waarvoor u een review heeft toegevoegd.
  3. Scroll omlaag naar het gedeelte met reviews.
    • Bewerken: Tik op Je review bewerken. Breng de wijzigingen aan en tik vervolgens op Posten
    • Verwijderen: Tik op Meer Meer en dan Verwijderen.

Wanneer u een review kunt schrijven

• U kunt alleen reviews schrijven voor apps die u heeft gedownload.
  • U kunt geen review achterlaten vanuit een werkaccount, zoals een account voor werk of school.
  • Als een account op uw apparaat deel uitmaakt van een bètaprogramma voor een app, kunt u geen review achterlaten voor die app.

Tip: U kunt een bètaprogramma verlaten als u een review wilt schrijven.

Vanaf september 2020 raken gebruikers hun toegang tot Google Play Muziek kwijt. Dit betekent dat u niet meer naar uw muziek kunt luisteren via Google Play Muziek. Uw muziekbibliotheek blijft echter bewaard en kan nog steeds worden overgezet naar YouTube Music gedurende ten minste dertig dagen nadat u de toegang bent kwijtgeraakt, of voordat Google Play Muziek wordt beëindigd in uw regio. U kunt ook uw Play Muziek-gegevens downloaden via Google Takeout.