Tilføj bogmærker, noter og fremhævninger i en e-bog

Du kan annotere e-bøger med bogmærker, noter og fremhævet tekst. Du kan også organisere dine annoteringer i samlinger og dele dem med andre.

Tilføj annoteringer

Gem en side som bogmærke
  1. Åbn en bog i din browser.
  2. Gå til den side, du vil gemme som bogmærke.
  3. Klik på Tilføj bogmærke Add Bookmark øverst.
Fremhæv tekst i bogen
  1. Åbn en bog i din browser.
  2. Markér de ord, du vil fremhæve.
  3. Vælg en fremhævningsfarve.
Skriv noter
  1. Åbn en bog i din browser.
  2. Vælg de ord, hvor du vil skrive en note.
  3. Klik på Tilføj en note Tilføj en note.
  4. Skriv din note.
  5. Klik på Gem for at gemme noten.
Find og rediger dine annoteringer
  1. Åbn en bog i din browser.
  2. Klik på Annoteringer øverst.
  3. Sådan ændrer du en note eller fremhævning:
    • Hvis du vil redigere din note, skal du klikke på teksten og angive din ændring.
    • Hvis du vil flytte noten, skal du klikke på Mere More og derefter Flyt fremhævning.
    • Hvis du vil slette en note, skal du klikke på Mere More og derefter Slet.
Kopiér tekst

Vigtigt! Udgiverne styrer, hvor meget af deres tekstindhold der skal kunne kopieres eller indsættes af Google Play-brugere. Hvis udgiveren angiver procentdelen til nul, kan bogen ikke have disse valgmuligheder.

1. Åbn en bog i din browser.
  2. Gå til den side, hvor du vil kopiere tekst.
  3. Markér de ord, du vil kopiere.
  4. Klik på Kopiér øverst.
  5. Indsæt teksten på den ønskede placering.

Organiser og del annoteringer via samlinger

Føj annoteringer til en samling
  1. Klik på Annoteringer øverst.
  2. Øverst på siden skal du klikke på Mere og derefter Opret samling.
  3. Giv samlingen et navn.
  4. Klik på Opret.
  5. Tilføj en ny annotering, eller klik på en, du allerede har oprettet.
  6. Vælg den samling, du har oprettet.
Del annoteringssamlinger
  1. Klik på Annoteringer øverst til højre.
  2. Vælg Mere og derefter Del samlinger.
  3. Klik på Mere ud for en bestemt samling.
  4. Klik på Delt.
  5. Kopiér linket for at dele det med andre.
  6. Klik på Udfør.

Tips!

• Hvis du vil begrænse adgang, som du tidligere har givet, og dele med andre brugere, kan du klikke på Opdater delt link og derefter Få nyt link.
  • Du kan dele alle nye samlinger, du opretter, men ikke standardsamlingen.
  • Du kan gøre dine samlinger private igen ved at gå til menuen Del samlinger og vælge Privat.
Fjern en samling
  1. Klik på Annoteringer øverst til højre.
  2. Klik på More og derefter Administrer samlinger.
  3. Ud for samlingen skal du klikke på Mere More og derefter Slet Delete.

Gem, eksportér og download annoteringer

Eksportér alle annoteringer til Google Drev
  1. Gå til din samling i Play Bøger på din computer.
  2. Åbn en bog.
  3. Øverst til højre skal du klikke på Mere More og derefter Gem annoteringer i Google Drev.
  4. Aktivér Gem annoteringer i Google Drev.
  5. Dine noter, fremhævninger og bogmærker gemmes i et dokument, der er oprettet specifikt til den bog, du læser.
Eksportér en undergruppe af annoteringer til Google Drev
  1. ​Gå til din samling i Play Bøger på din computer.
  2. Åbn en bog.
  3. Klik på Annoteringer øverst til højre.
  4. Klik på Mere More og derefter Eksportér annoteringer.
    • Du kan vælge at eksportere bestemte samlinger eller fremhæve farver.
  5. Navngiv den fil, hvor undergruppen af annoteringer kan gemmes.
  6. Vælg, hvor filen skal gemmes.
  7. Klik på Eksportér.
Find dine annoteringer i Drev
  1. Gå til Google Drev på din computer.
  2. Sørg for, at du er logget ind på den samme konto, som du bruger til Play Bøger.
  3. Åbn den mappe, du har oprettet til dine annoteringer.
    • Mappen har som standard navnet "Play Bøger-noter".
Rediger et annoteringsdokument

Hvis du redigerer et annoteringsdokument i Drev, slettes de ændringer, du har foretaget, når du føjer flere annoteringer til den samme bog. Hvis du vil redigere og gemme i et synkroniseret dokument, skal du først kopiere dokumentet.

1. Åbn det dokument med annoteringer, du vil redigere, på din computer.
  2. Klik på Fil og derefter Lav en kopi.
  3. Navngiv det nye dokument.
  4. Foretag dine ændringer i det nye dokument.
Tip! Hvis du føjer flere annoteringer til en bog, gemmes de i det oprindelige dokument. Du kan manuelt føje dem til det nye dokument.
Find manglende annoteringer i Drev
Der kan være 2 årsager til, at bogindhold ikke vises, når du eksporterer eller kopierer og indsætter:
  • Der vises intet indhold: Udgiveren af denne bog har ikke aktiveret funktionen til kopiering/indsætning.
  • Noget af indholdet vises: Den mængde indhold, som du vil kopiere eller eksportere, overstiger den maksimumgrænse, som udgiveren har angivet for bogen.

Tip! Dine noter bør altid kunne eksporteres fuldt ud, da de ikke er underlagt ophavsret.

Download annoteringer
  1. Gå til Google Takeout på din computer.
    • Sørg for, at du er logget ind på den konto, som du vil downloade data fra.
  2. Klik på Fravælg alle.
  3. Markér afkrydsningsfeltet ud for Google Play Bøger.
  4. Klik på Næste trin.
  5. Vælg filformat, og hvordan du vil downloade filen.
  6. Klik på Opret arkiv.
    • Dine annoteringer gemmes i et dokument, der er oprettet specifikt til hver enkelt bog.