Kirjanmerkkien, muistiinpanojen ja korostusten lisääminen e-kirjaan

Useimmat Google Play Kirjojen kirjat sovittavat tekstin näytölle sopivaksi jatkuva teksti ‐tilan avulla, kun muutat sivun ominaisuuksia, esim. kirjasinkokoa tai riviväliä. Voit myös tehdä muistiinpanoja, lisätä kirjanmerkkejä, hakea sanoja ja etsiä niiden käännöksiä ja määritelmiä.

Sovitettu teksti ‑tilan käytössäolon tarkistaminen

Jos korostat sanan ja näet vaihtoehtoluettelon, olet Sovitettu teksti ‑tilassa.

Kirjanmerkkien, korostusten ja muistiinpanojen lisääminen

1. Avaa Google Play Kirjat ‑sovellus Play Kirjat iPhonella tai iPadilla.
  2. Avaa kirja.
    • Lisää kirjanmerkki koskettamalla sivun oikeaa yläreunaa.
      • Poista kirjanmerkki koskettamalla oikeaa yläreunaa uudelleen.
    • Korosta teksti koskettamalla sanaa pitkään. Jos haluat valita useamman sanan, käytä sinisiä liukusäätimiä ja sitten valitse korostusväri.
      • Jos haluat poistaa korostuksen, kosketa korostettua tekstiäja sitten Poista Poista.
  3. Lisää muistiinpano koskettamalla sanaa pitkään. Jos haluat valita useamman sanan, käytä sinisiä liukusäätimiä ja sitten Valitse Lisää muistiinpano Lisää muistiinpano.
    • Muokkaa muistiinpanoa koskettamalla korostettua tekstiä, johon lisäsit muistiinpanon.
    • Poista muistiinpano koskettamalla valittua tekstiä ja valitsemalla sitten Poista Poista.
    • Löydät kaikki muistiinpanosi valitsemalla Muistiinpanot Notes.

Vinkki: Et voi lisätä muistiinpanoja kirjanäytteeseen.

Sanan kääntäminen, määrittely ja hakeminen

1. Avaa Google Play Kirjat ‑sovellus Play Kirjat iPhonella tai iPadilla.
  2. Avaa kirja.
  3. Valitse teksti painamalla sitä pitkään. Jos haluat valita useamman sanan, käytä sinisiä liukusäätimiä.
  4. Valitse jokin näistä:
    • Löydät määritelmän korostamalla sanan. Voit valita vain yhden sanan kerrallaan.
    • Käännä valitsemalla Käännä Käännä. Valitse lähde- ja kohdekieli.
    • Hae valittua kohtaa kirjasta tai internetistä valitsemalla Haku Haku.

Muistiinpanojen tallennuksen käyttöönotto

Voit etsiä Play Kirjojen muistiinpanojasi, korostuksiasi ja kirjanmerkkejäsi Google Drivessa. Muistiinpanot tallennetaan lukemaasi kirjaan liittyvään dokumenttiin.

1. Avaa Google Play Kirjat ‑sovellus Play Kirjat iPhonella tai iPadilla.
  2. Napauta oikeasta yläkulmasta profiilikuvaasi.
  3. Valitse Play Kirjojen asetukset ja sitten Tallenna muistiinpanot, korostukset ja kirjanmerkit.
  4. Nimeä kansio, jonne haluat tallentaa muistiinpanot. Kansion oletusnimi on Play Kirjojen muistiinpanot.
  5. Laita päälle Tallenna muistiinpanot, korostukset ja kirjanmerkit.
  6. Valitse Valmis.

Ennen tämän ominaisuuden käyttöönottoa lisäämiesi muistiinpanojen synkronointi

Jos lisäsit muistiinpanoja ennen synkronoinnin käyttöönottoa, tee näin:
  1. Avaa Google Play Kirjat ‑sovellus Play Kirjat iPhonella tai iPadilla.
  2. Avaa synkronoitava kirja.
  3. Lisää uusi muistiinpano, korostus tai kirjanmerkki. Tämä luo uuden dokumentin, joka sisältää kaikki kirjaan lisäämäsi muistiinpanot.

Muistiinpanojen, korostusten ja kirjanmerkkien löytäminen

1. Avaa Google Drive Drive iPhonella tai iPadilla.
  2. Varmista, että olet kirjautunut samalle tilille, jolla käytät Google Play Kirjoja.
  3. Avaa kansio, jonka loit muistiinpanojen tallentamista varten. Kansion oletusnimi on Play Kirjojen muistiinpanot.

Miksi en näe korostettua tekstiä Driven muistiinpanoissa?

Jos korostettua tekstiä ei näy, se voi johtua kahdesta eri syystä:

• Jos korostuksia ei näy: Kirjan julkaisija ei ole ottanut käyttöön kopioi-liitä-ominaisuutta.
  • Jos osa korostuksista näkyy: Korostuksesi ylittävät kopioi-liitä-ominaisuuden enimmäismäärän, jonka julkaisija on määrittänyt kirjalle.

Voit tarkistaa korostamasi tekstin valitsemalla sivunumeron muistiinpanodokumentista.

Muistiinpanodokumentin muokkaus

Jos muokkaat muistiinpanodokumenttia Drivessa ja lisäät sitten muistiinpanoja samaan kirjaan, Drive-dokumenttiin tekemäsi muutokset poistetaan. Jos haluat muokata synkronoitua dokumenttia ja tallentaa siihen, luo ensin kopio dokumentista.

1. Avaa iPhonella tai iPadilla muistiinpanodokumentti.
  2. Valitse Tiedosto ja sitten Luo kopio.
  3. Nimeä uusi dokumentti.
  4. Tee muokkauksia uuteen dokumenttiin.

Vinkki: Jos lisäät muistiinpanoja kirjaan, ne tallennetaan vain alkuperäiseen muistiinpanodokumenttiin. Jos haluat muutosten näkyvän uudessa dokumentissa, sinun on lisättävä ne siihen manuaalisesti.