Uw privacyinstellingen en andere instellingen wijzigen

U kunt kiezen of u uw gameactiviteit openbaar wilt maken, automatisch wilt inloggen bij games of andere instellingen wilt wijzigen.

Uw gamerprofiel openbaar maken

Als u uw gamerprofiel openbaar maakt, kunnen andere gamers uw gameactiviteit bekijken:

• Uw gamer-ID wordt weergegeven op scoreborden
  • Andere spelers kunnen uw profiel zien, inclusief uw gamer-ID, avatar, level en prestaties
  • Op uw profiel is te zien welke games u via Google Play heeft geïnstalleerd

Op een Android-telefoon of -tablet

1. Open de Play Games-app Play Games.
  2. Tik bovenaan op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Schakel Anderen je game-activiteit laten zien in.

Op Android TV

1. Open de Play Games-app Play Games.
  2. Selecteer in de zijbalk Instellingen en dan Gamerprofiel.
  3. Selecteer Volgende.
  4. Wanneer u 'Toestaan dat anderen je game-activiteit kunnen bekijken?' ziet, selecteert u Toestaan of Niet toestaan.

Opmerking: Wanneer u een game speelt met uw gamer-ID, ontvangt de game-ontwikkelaar informatie over uw activiteit en aankopen in de game. Game-ontwikkelaars gebruiken deze informatie om hun games te leveren en te verbeteren. Raadpleeg het privacybeleid van de game-ontwikkelaar voor meer informatie over hoe de ontwikkelaar deze informatie gebruikt.

Toestaan dat mensen uw gamer-ID kunnen vinden aan de hand uw naam of e-mailadres

U kunt toestaan dat andere spelers uw gamer-ID kunnen vinden door ernaar te zoeken via uw e-mailadres of naam. Als u deze instelling inschakelt, kunnen spelers in uw Google+ kringen of contacten mogelijk ook uw naam zien.

Op een Android-telefoon of -tablet

1. Open de Play Games-app Play Games.
  2. Tik bovenaan op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Schakel Toestaan dat anderen je profiel vinden aan de hand van je e-mailadres in.

Op Android TV

1. Open de Play Games-app Play Games.
  2. Selecteer in de zijbalk Instellingen en dan Gamerprofiel.
  3. Selecteer Volgende.
  4. Wanneer u 'Toestaan dat anderen je gamer-ID vinden aan de hand van je e-mailadres of naam?' ziet, selecteert u Toestaan of Niet toestaan.

De meldingsinstellingen voor uw games wijzigen

Opmerking: De instellingen kunnen per apparaat verschillen. Neem voor de details van uw apparaat contact op met de fabrikant van uw apparaat.

Optie 1: In de app Instellingen

1. Open de app Instellingen op uw apparaat.
  2. Tik op Apps en meldingen en vervolgens Meldingen.
  3. Bekijk bij 'Recent verzonden' welke apps u onlangs meldingen hebben gestuurd.
    • U kunt alle meldingen voor een vermelde app uitschakelen.
    • Tik op de naam van de app om specifieke categorieën meldingen te selecteren.
    • Tik op Alles weergeven van de afgelopen zeven dagen om meer apps weer te geven. Als u wilt sorteren op Meest recent of Vaakst, tikt u erop.

Als u 'Recent verzonden' niet ziet, gebruikt u een oudere Android-versie. Tik in plaats daarvan op App-meldingen en tik op een app. U kunt meldingen, meldingsstipjes en meldingscategorieën in- of uitschakelen. Als een app categorieën heeft, kunt u op een categorie tikken voor meer opties.

Optie 2: In een melding

• Nadat u vanaf de bovenkant van het scherm naar beneden heeft geveegd, sleept u de melding iets naar rechts of links en tikt u op Instellingen Instellingen.
  • Tik via een meldingsstipje op de app en houd deze vast. Tik vervolgens op Informatie Informatie.

Optie 3: In de betreffende app

Bij veel apps kunt u de instellingen voor meldingen beheren via een instellingenmenu in de app. Zo kan een app een instelling hebben voor het geluid van de meldingen van de app.

Automatisch inloggen bij games

U kunt automatisch inloggen bij ondersteunde games om uw voortgang op te slaan en prestaties te verdienen. U wordt ingelogd bij uw huidige games en bij alle toekomstige games die u gaat spelen.

Op een Android-telefoon of -tablet

1. Open de Play Games-app Play Games.
  2. Tik bovenaan op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Schakel Automatisch inloggen bij ondersteunde games in.
  4. Als u meerdere accounts heeft, kunt u ervoor kiezen met uw huidige account in te loggen door Met dit account inloggen bij games in te schakelen.

Op Android TV

1. Open de Play Games-app Play Games.
  2. Selecteer in de zijbalk Instellingen en dan Gamerprofiel.
  3. Selecteer Volgende.
  4. Wanneer u het bericht 'Automatisch inloggen bij ondersteunde games?' ziet, selecteert u Toestaan of Niet toestaan.

Tip: Als u wilt inloggen bij een game met een ander Google-account, logt u uit bij die game en logt u opnieuw in.

Video's niet meer automatisch afspelen

Wanneer u in 'Mijn games' of 'Arcade' omlaag scrollt, worden uw video's meteen afgespeeld. Ga als volgt te werk om dit uit te schakelen.

1. Open de Play Games-app Play Games op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik bovenaan op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Schakel Video's automatisch afspelen uit.