Uw privacyinstellingen en andere instellingen wijzigen

U kunt kiezen of u automatisch wilt inloggen bij games, uw games-activiteit openbaar wilt maken of andere instellingen wilt wijzigen.

Automatisch inloggen bij games

U kunt automatisch inloggen bij ondersteunde games om uw voortgang op te slaan en prestaties te verdienen. U wordt ingelogd bij uw huidige games en bij alle toekomstige games die u gaat spelen.

Op een Android-telefoon of -tablet

1. Open de Play Games-app Play Games.
  2. Tik bovenaan op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Schakel Automatisch inloggen bij ondersteunde games in.
  4. Als u meerdere accounts heeft: Bekijk bovenaan de pagina Instellingen of het juiste account is ingelogd. Dat account wordt gebruikt om in te loggen bij nieuwe games, prestaties te verdienen en gamevoortgang op te slaan.

Op Android TV

1. Open de Play Games-app Play Games.
  2. Selecteer in de zijbalk Instellingen en dan Gamerprofiel.
  3. Selecteer Volgende.
  4. Als u 'Automatisch inloggen bij ondersteunde games?' ziet, selecteert u Toestaan of Niet toestaan.

Tip: Als u wilt inloggen bij een game met een ander Google-account, logt u uit bij die game en logt u opnieuw in.

Wijzigen wie uw games-activiteit mag bekijken

Kies wie uw profiel, prestaties, scoreborden en gespeelde games mag bekijken.

Op een Android-telefoon of -tablet

1. Open de Play Games-app Play Games.
  2. Tik bovenaan op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Kies onder 'Profiel en privacy' wie uw activiteit mag bekijken:
    • Iedereen op Google Play Games
    • Alleen vrienden
    • Alleen u

Op Android TV

1. Open de Play Games-app Play Games.
  2. Selecteer in de zijbalk Instellingen en dan Gamerprofiel.
  3. Selecteer Volgende.
  4. Als u 'Toestaan dat anderen je gameactiviteit kunnen bekijken?' ziet, selecteert u Toestaan of Niet toestaan.

Tip: Als u een game speelt met uw gamer-ID, ontvangt de game-ontwikkelaar informatie over uw activiteit en aankopen in de game. Game-ontwikkelaars gebruiken deze informatie om hun games te leveren en te verbeteren. Raadpleeg het privacybeleid van de game-ontwikkelaar voor meer informatie over hoe de ontwikkelaar deze informatie gebruikt.

Anderen uw gamerprofiel laten vinden aan de hand van uw e-mailadres

U kunt toestaan dat andere spelers uw gamerprofiel kunnen vinden door ernaar te zoeken via uw e-mailadres.

Op een Android-telefoon of -tablet

1. Open de Play Games-app Play Games.
  2. Tik bovenaan op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Schakel Toestaan dat anderen je profiel vinden aan de hand van je e-mailadres in.

Op Android TV

1. Open de Play Games-app Play Games.
  2. Selecteer in de zijbalk Instellingen en dan Gamerprofiel.
  3. Selecteer Volgende.
  4. Als u 'Toestaan dat anderen je gamer-ID vinden aan de hand van je e-mailadres of naam?' ziet, selecteert u Toestaan of Niet toestaan.

Wijzigen wanneer games toegang hebben tot uw vriendenlijst

1. Open de Play Games-app Play Games.
  2. Tik bovenaan op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Kies onder 'Profiel en privacy' of games die u speelt, automatisch toegang mogen hebben tot uw vriendenlijst.
Hoe games toegang kunnen krijgen tot uw vriendenlijst en deze kunnen gebruiken

Als u een game toegang geeft tot uw vriendenlijst, deelt u een lijst met de gamer-ID's in uw vriendenlijst met de game. Deze lijst bevat niet de e-mailadressen van uw vrienden. Games kunnen deze informatie gebruiken zodat u gemakkelijk uw vrienden kunt bekijken en met ze kunt spelen. Dit wordt gedaan in overeenstemming met het privacybeleid van de games, dat u kunt vinden in de games zelf en op de Play Store-pagina's voor de games.

Voor het gebruik van de vriendenlijst in de game vereist Google Play Games bovendien dat game-ontwikkelaars akkoord gaat met het volgende:

• De betreffende vriendenlijst wordt alleen gebruikt om u een vriendenlijst te laten zien in de game of om gerelateerde functionaliteit met betrekking tot vrienden zichtbaar te maken voor de eindgebruiker, en niet voor andere doeleinden, zoals advertenties.
  • Deze vriendenlijst mag niet langer dan dertig dagen worden bewaard. Na dertig dagen moet de game de vriendenlijst verwijderen of vernieuwen.
  • Deze vriendenlijst mag niet beschikbaar worden gesteld aan derden, behalve indien nodig om te voldoen aan de toepasselijke wetgeving.

De meldingsinstellingen voor uw games wijzigen

De instellingen kunnen per apparaat verschillen. Neem voor de details van uw apparaat contact op met de fabrikant van uw apparaat.

Optie 1: In de app Instellingen

1. Open de app Instellingen op uw apparaat.
  2. Tik op Apps en meldingen en dan Meldingen.
  3. Bekijk bij 'Recent verzonden' welke apps u onlangs meldingen hebben gestuurd.
    • U kunt alle meldingen voor een vermelde app uitschakelen.
    • Tik op de naam van de app om specifieke categorieën meldingen te selecteren.
    • Tik op Alles weergeven van de afgelopen zeven dagen om meer apps weer te geven. Als u wilt sorteren op Meest recent of Vaakst, tikt u erop.

Als u 'Recent verzonden' niet ziet, gebruikt u een oudere Android-versie. In dat geval tikt u op App-meldingen en daarna op een app. U kunt meldingen, meldingsstipjes en meldingscategorieën in- of uitschakelen. Als een app categorieën heeft, kunt u op een categorie tikken voor meer opties.

Optie 2: In een melding

• Nadat u vanaf de bovenkant van het scherm naar beneden heeft geveegd, sleept u de melding iets naar rechts of links en tikt u op Instellingen Instellingen.
  • Tik via een meldingsstipje op de app en houd deze vast. Tik vervolgens op Informatie Informatie.

Optie 3: In de betreffende app

Bij veel apps kunt u de meldingen beheren via een instellingenmenu in de app. Zo kan een app een instelling hebben voor het geluid van de meldingen van de app.

Video's niet meer automatisch afspelen

Als u in 'Mijn games' of 'Arcade' omlaag scrollt, worden uw video's meteen afgespeeld. Ga als volgt te werk om dit uit te schakelen.

1. Open de Play Games-app Play Games op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik bovenaan op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Schakel Video's automatisch afspelen uit.