Compatibiliteit van apps met Android en Chromebooks

Apps in de Google Play Store werken mogelijk niet met alle apparaten. Opmerking: In de meeste gevallen kunnen apps van Google Play niet worden gedownload naar Windows- of Mac-computers. De apps kunnen wel worden gedownload naar ondersteunde Android- en Chromebook-apparaten. Meer informatie over ondersteunde Android-apparaten of apps downloaden.

Apps die beschikbaar zijn op uw apparaat

Wanneer u zoekt of browst in de Google Play Store-app, ziet u alleen apps die werken met uw apparaat. Wanneer u de website van Google Play gebruikt, wordt een apparaat grijs weergegeven als het niet werkt met de app die u probeert te installeren. Dit komt meestal omdat de app niet beschikbaar is op uw locatie of niet is ontworpen voor het schermformaat of de Android-versie van uw apparaat.

Ontwikkelaars kunnen apps targeten op specifieke apparaten op basis van schermformaat, mobiele provider, locatie en verschillende andere factoren. De compatibiliteit van apps kan na verloop van tijd veranderen.

Compatibiliteit van apps met Chromebooks

Als u Android-apps op Chromebooks gebruikt, werken bepaalde functies mogelijk anders dan op Android-apparaten. Als uw Chromebook bijvoorbeeld geen touchscreen heeft, werkt een app wellicht alsof u een muis gebruikt in plaats van een touchscreen.

Neem contact op met de ontwikkelaar voor informatie over compatibiliteit

Voor informatie over de compatibiliteit van een specifieke app kunt u contact opnemen met de app-ontwikkelaar.