Rapportera debiteringar som du inte känner igen

Om du upptäcker debiteringar via din betalningsmetod som inte visas på ett Google-konto som du äger eller kontrollerar rekommenderar vi att du kontaktar bedrägeriavdelningen för betalningsmetoden direkt.

Om debiteringarna du inte känner igen finns på ditt Google-konto kan du klicka på felsökningsverktyget nedan:

Felsöka en okänd transaktion

Kontrollera om debiteringarna kommer från Google Play

1. Kontrollera hur debiteringarna visas på kontoutdraget. Alla köp på Google Play visas på följande sätt i kontoutdraget:
    • GOOGLE*Apputvecklarens namn (för Android-appar)
    • GOOGLE*Appens namn (för Android-appar)
    • GOOGLE*Innehållstyp (t.ex. GOOGLE*Böcker)
  2. Om debiteringen i fråga inte är i något av dessa format kommer den inte från Google Play. Kontakta betalningsleverantören (t.ex. banken eller kortutgivaren) för mer information.

Obs! Om du misstänker att en familjemedlem eller en vän har gjort köpet kan du ha rätt till återbetalning. För transaktioner på Google Play kan du begära återbetalning.

Begär återbetalning för köp som gjorts av en vän eller familjemedlem

Följ stegen nedan för att begära återbetalning av köp som har gjorts av en vän eller familjemedlem.

1. Besök play.google.com.
  2. Klicka på profilbilden uppe till höger.
  3. Välj Betalningar och prenumerationer följt avBudget och beställningshistorik.
  4. Klicka på Rapportera ett problem för beställningen du vill returnera.
  5. Välj det alternativ som beskriver din situation.
  6. Fyll i formuläret och ange att du vill ha en återbetalning.
  7. Klicka på Skicka.

Tips! Läs mer om hur du använder lösenordsskydd på enheten som ett sätt att undvika obehöriga debiteringar.

Rapportera debiteringar som du inte känner igen på bankkort, kreditkort, bankkonto, PayPal eller via mobiloperatör
Viktigt! Obehöriga transaktioner måste rapporteras inom 120 dagar.

Kontrollera statusen för rapporten

Rapportera obehöriga köp

1. Öppna formuläret Rapportera obehöriga köp.
  2. Välj Kontrollera anspråksstatus.
Tips! Om du vill kontrollera ärendets status behöver du den e-postadress som du använde när du rapporterade saken och det anspråks-id som skickades till den e-postadressen.
Avbryta en anmälan om obehöriga debiteringar

Om du skickade in en anmälan när du var inloggad på ditt Google-konto och sedan upptäckte att debiteringarna kom från en erkänd källa ska du avbryta anmälan på sidan för anmälans status.

Så avbryter du en anmälan:

1. Öppna sidan för anmälans status.
  2. Ange e-postadressen som du använde när du skickade anmälan och anspråks-id:t som skickades till den e-postadressen.
  3. Klicka på Sök.
  4. Välj anmälan i fråga.
  5. Klicka på Avbryt anmälan.