Afschrijvingen melden die u niet herkent

Als u niet-herkende afschrijvingen ziet op uw rekeningoverzicht (bijvoorbeeld creditcardafschrift, factuur van mobiele provider of PayPal-account), volgt u de onderstaande stappen voordat u contact opneemt met Google:

Stap 1: Ga na of de afschrijvingen afkomstig zijn van Google Play

Check op uw rekeningoverzicht hoe de afschrijvingen worden weergegeven. Alle Google Play-aankopen worden met de volgende namen op uw afschrift weergegeven:

• 'GOOGLE*naam app-ontwikkelaar' (voor Android-apps)
  • 'GOOGLE*naam app-ontwikkelaar' (voor Android-apps)
  • 'GOOGLE*type content' (bijvoorbeeld 'GOOGLE*Boeken')

Als de betreffende afschrijving niet een van deze indelingen heeft, is hij niet afkomstig van Google Play. Neem voor meer informatie contact op met uw betalingsverwerker (bijvoorbeeld bank of kaartuitgever).

Stap 2: Ga na waar de afschrijvingen vandaan komen

Als u een afschrijving op uw rekeningoverzicht ziet voor een digitale aankoop op Google Play die u niet heeft gedaan, gaat u bij uw gezin en vrienden na of:

• ze per ongeluk uw betaalmethode hebben gebruikt om de aankoop te doen, of
  • een kind mogelijk een game heeft gespeeld waardoor er onbedoeld een bedrag is afgeschreven.

Stap 3: Meld de afschrijvingen

Selecteer het type transactie om een melding in te dienen.

Een terugbetaling aanvragen als een gezinslid of vriend de aankoop heeft gedaan

Volg de onderstaande stappen om een terugbetaling te krijgen als de aankoop per ongeluk is gedaan door een vriend of gezinslid:

1. Ga op uw computer naar play.google.com/store/account.
  2. Klik op Bestelgeschiedenis.
  3. Zoek de bestelling die u wilt retourneren.
  4. Selecteer voor de betreffende bestelling de optie Een terugbetaling aanvragen of Een probleem melden. Kies de optie die uw situatie beschrijft.
  5. Vul het formulier in en geef aan dat u een terugbetaling wilt ontvangen.
  6. Er wordt een bericht weergegeven waarin u wordt bedankt voor het melden van uw problemen. U ontvangt vervolgens een e-mail met de beslissing over de terugbetaling. U ontvangt meestal binnen vijftien minuten bericht, maar dit kan tot vier werkdagen duren.

Tip: Bekijk hoe u wachtwoordbeveiliging voor uw apparaat kunt gebruiken om ongeautoriseerde transacties te voorkomen.

Niet-herkende afschrijvingen melden voor een pinpas, creditcard of bankrekening

Check of een gezinslid of vriend uw betaalmethode heeft gebruikt om de aankoop te doen. Deze persoon kan mogelijk niet meer met Google betalen nadat uw claim is geverifieerd.

Zodra u heeft bevestigd dat de afschrijving afkomstig is van Google Play en niet is uitgevoerd door iemand die u kent, moet u een melding indienen bij ons supportteam.

Belangrijk: Meld een ongeautoriseerde transactie binnen 120 dagen.

Een afschrijving melden van iemand die u niet kent

De status van uw melding checken

U heeft het e-mailadres nodig waarmee u de claim heeft ingediend, en de claim-ID die naar uw e-mailadres is gestuurd.

Afschrijvingen via PayPal of een mobiele provider melden
Als de afschrijving is gedaan via PayPal of facturering via een mobiele provider, meldt u de afschrijving hier.