Als voorzorgsmaatregel in het kader van COVID-19 werken we met een beperkt team van supportspecialisten. Bekijk de opties om contact op te nemen met een supportspecialist of raadpleeg het Helpcentrum

Transacties melden die je niet herkent

Als u niet-herkende afschrijvingen ziet op uw rekeningoverzicht (bijvoorbeeld creditcardafschrift, factuur van mobiele provider of PayPal-account), volgt u de onderstaande stappen voordat u contact opneemt met Google:

Stap 1: Ga na of de afschrijvingen afkomstig zijn van Google Play

Check op uw rekeningoverzicht hoe de afschrijvingen worden weergegeven. Alle Google Play-aankopen worden met de volgende namen op uw afschrift weergegeven:

• 'GOOGLE*naam app-ontwikkelaar' (voor Android-apps)
  • 'GOOGLE*naam app-ontwikkelaar' (voor Android-apps)
  • 'GOOGLE*type content' (bijvoorbeeld 'GOOGLE*Boeken')

Als de betreffende afschrijving niet een van deze indelingen heeft, is hij niet afkomstig van Google Play. Neem voor meer informatie contact op met uw betalingsverwerker (bijvoorbeeld bank of kaartuitgever).

Stap 2: Ga na waar de afschrijvingen vandaan komen

Als u een afschrijving op uw rekeningoverzicht ziet voor een digitale aankoop op Google Play die u niet heeft gedaan, gaat u bij uw gezin en vrienden na of:

• ze per ongeluk uw betaalmethode hebben gebruikt om de aankoop te doen, of
  • een kind mogelijk een game heeft gespeeld waardoor er onbedoeld een bedrag is afgeschreven.

Stap 3: Meld de afschrijvingen

Selecteer het type transactie om een melding in te dienen.

Een terugbetaling aanvragen als een gezinslid of vriend de aankoop heeft gedaan

Volg de onderstaande stappen om een terugbetaling te krijgen als de aankoop per ongeluk is gedaan door een vriend of gezinslid:

Volg de instructies in de volgende gevallen:

• Als het minder dan 48 uur geleden is dat je een app hebt gekocht of een in-app-aankoop hebt gedaan, kun je een terugbetaling aanvragen via Google Play.
  • Als je muziek, films, boeken of andere content hebt gekocht, kun je misschien ook na 48 uur nog een terugbetaling aanvragen (bekijk het onderstaande beleid).

Je krijgt meestal binnen 1 werkdag een beslissing, maar dit kan tot 4 werkdagen duren.

1. Ga op je computer naar play.google.com/store/account.
  2. Klik op Bestelgeschiedenis.
  3. Zoek de bestelling die je wilt retourneren.
  4. Selecteer Een terugbetaling aanvragen of Een probleem melden. Kies de optie die je situatie beschrijft.
  5. Vul het formulier in en geef aan dat je een terugbetaling wilt aanvragen.
  6. Je ziet een bericht waarin je wordt bedankt voor het melden van je problemen. Je krijgt vervolgens een e-mail met de beslissing over de terugbetaling. Meestal krijg je deze e-mail binnen 15 minuten, maar het kan tot 4 werkdagen duren.
Voor hardware: Als je een apparaat hebt gekocht via de Google Store en je dit wilt retourneren of een terugbetaling voor het apparaat wilt aanvragen, ga je naar de pagina over terugbetalingen van de Google Store voor meer informatie.

Tip: Bekijk hoe u wachtwoordbeveiliging voor uw apparaat kunt gebruiken om ongeautoriseerde transacties te voorkomen.

Niet-herkende transacties melden voor een pinpas, creditcard, bankrekening, PayPal of mobiele provider

Transacties melden

Belangrijk: Zorg ervoor dat je een ongeautoriseerde transactie binnen 120 dagen meldt.

Zodra je hebt bevestigd dat de transactie van Google Play afkomstig is en niet is gedaan door iemand die je kent, kun je een melding indienen bij ons supportteam via het formulier Ongeautoriseerde aankopen melden.

Een transactie melden van iemand die je niet kent

De status van uw melding checken

1. Ga naar het formulier Ongeautoriseerde aankopen melden.
  2. Selecteer Controleer de status van je claim.
Tip: Als je de status van je melding wilt checken, heb je het e-mailadres nodig waarmee je de claim hebt ingediend en de claim-ID die naar je e-mailadres is gestuurd.