Ongeautoriseerde transacties melden

Als u een transactie op uw creditcard- of bankafschrift ziet voor een digitale aankoop op Google Play die u niet heeft verricht, kunt u tot 120 dagen na de transactiedatum een melding over de afschrijving indienen bij ons supportteam.

Stap 1: Google Play-transacties herkennen

Alle Google Play-aankopen worden met de volgende namen op uw afschrift weergegeven:

• 'GOOGLE*naam app-ontwikkelaar' (voor Android-apps)
  • 'GOOGLE*naam app-ontwikkelaar' (voor Android-apps)
  • 'GOOGLE*type content' (bijvoorbeeld 'GOOGLE*Muziek')

Als de betreffende transactie niet in een van deze indelingen is gesteld, is de afschrijving niet afkomstig van Google Play. Neem contact op met uw bank of kaartverstrekker voor meer informatie.

Stap 2: Navragen bij familie en vrienden

Als u een Google Play-transactie niet herkent, gaat u bij uw familie of vrienden na:

• of een van hen de aankoop heeft gedaan,
  • of bijvoorbeeld een kind een game heeft gespeeld waardoor er onbedoeld een bedrag is afgeschreven.

Als de transactie ongeautoriseerd en onbedoeld is terwijl er geen sprake is van fraude, kunt u een teruggave aanvragen op de Google Play-website.

Tip: Bekijk hoe u wachtwoordbeveiliging voor uw apparaat kunt gebruiken om ongeautoriseerde transacties te voorkomen.

Stap 3: Uw claim indienen en bijhouden

Zodra u heeft bevestigd dat de transactie van Google Play afkomstig is en niet is verricht door iemand die u kent, kunt u binnen 120 dagen na de transactiedatum de afschrijving melden bij het supportteam. Als u uw claim wilt terugvinden, heeft u het e-mailadres nodig waarmee u de claim heeft ingediend, en de claim-ID die naar uw e-mailadres is verzonden.

Als de kosten zijn gefactureerd via uw mobiele provider, kunt u een terugbetaling aanvragen op de Google Play-website.