Gee heffings aan wat jy nie herken nie

As jy heffings op jou betaalmetode sien wat nie op ’n Google-rekening verskyn wat jy besit of beheer nie, beveel ons aan dat jy dadelik jou betaalmetode se bedrogafdeling kontak.

As die heffings wat jy nie herken nie op jou Google-rekening is, klik die foutspoorder hier onder:

Foutspoor ’n onbekende transaksie

Maak seker of die heffings deur Google Play is

1. Kyk op jou faktureringstaat hoe die heffings verskyn. Alle Google Play-aankope sal op jou staat verskyn onder die volgende name:
    • "GOOGLE*appontwikkelaarnaam" (vir Android-apps)
    • "GOOGLE*appnaam" (vir Android-apps)
    • "GOOGLE*inhoudtipe" (d.w.s. "GOOGLE*Boeke")
  2. As die betrokke heffing nie in een van hierdie formate is nie, het dit nie van Google Play af gekom nie. Kontak jou betalingverskaffer (byvoorbeeld bank of kaartuitreiker) vir meer inligting.

Belangrik: As jy vermoed dat ’n gesinslid of vriend die aankope gedoen het, sal jy dalk vir ’n terugbetaling kwalifiseer. Jy kan vir Google Play-transaksies ’n terugbetaling versoek.

Versoek 'n terugbetaling as jou gesin of 'n vriend die aankoop gedoen het

Om 'n terugbetaling te kry as die heffing per ongeluk deur 'n vriend of gesinslid gedoen is, moet jy die stappe hieronder volg:

1. Gaan na play.google.com.
  2. Klik jou profielfoto bo regs.
  3. Kies Betalings en intekeninge en danBegroting- en bestellinggeskiedenis.
  4. Klik Gee ’n probleem aan vir die bestelling wat jy wil terugstuur.
  5. Kies die opsie wat jou situasie beskryf.
  6. Vul die vorm in en dui aan dat jy ’n terugbetaling wil hê.
  7. Klik Dien in.

Wenk: Vind uit hoe om wagwoordbeskerming op jou toestel te gebruik om ongemagtigde heffings te help voorkom.

Gee heffings wat jy nie herken nie aan vir debietkaart, kredietkaart, bankrekening, PayPal of selfoondiensverskaffer
Belangrik: Maak seker dat jy 'n ongemagtigde transaksie binne 120 dae aangee.

Gaan die status van jou verslag na

Gee ongemagtigde aankope aan

1. Gaan na die “Gee ongemagtigde aankope aan”-vorm.
  2. Kies Gaan jou eisstatus na.
Wenk: Om die status van jou verslag na te gaan, moet jy die e-posadres hê wat jy gebruik het om die eis in te dien, asook die eis-ID wat na jou e-posadres gestuur is.
Kanselleer ’n eis van ongemagtigde heffings

As jy ’n eis ingedien het terwyl jy by jou Google-rekening aangemeld was en dan vind dat die heffings van ’n erkende bron af kom, moet jy jou eis kanselleer op die eisstatusbladsy.

Om ’n eis te kanselleer:

1. Gaan na die eisstatusbladsy.
  2. Voer die e-posadres in wat jy gebruik het om die eis in te dien, asook die eis-ID wat na jou e-pos gestuur is.
  3. Klik Soek.
  4. Kies die betrokke eis.
  5. Klik Kanselleer eis.