Informasjon om avgifter ved Google Play-kjøp

Du ser alltid avgiftene som belastes, i kassen før du fullfører kjøp. Hvordan Google Play beregner og håndterer avgifter, avhenger av innholdstypen.

Apper/spill på Google Play

Du kjøper apper fra apputvikleren. Som hovedregel er utvikleren ansvarlig for innkreving av avgifter (der det er aktuelt). På grunn av endringer i mva.-lovgivningen i EU er Google nå ansvarlig for å belaste, kreve inn og betale mva. på salg for kunder i Storbritannia og EU-land.

Bøker og annet digitalt innhold

Avgifter på disse varene beregnes basert på avgiftslover for digitale varer der du befinner deg.

Enheter

Google Play selger ikke enheter lenger. Du finner mer informasjon under avgiftsinformasjonen i brukerstøtten for Google Store.

Omsetningsavgift

På salg fra Google (for kunder i USA)

Salg på Google Play der Google er oppført som selger, kan være underlagt omsetningsavgift, avhengig av skattelovgivningen i forskjellige delstater.

Hvis et salg medfører omsetningsavgift, baseres beløpet på kundens juridiske adresse. Avgifter er generelt beregnet ut fra den totale salgsprisen. De kan omfatte kostnader for frakt og håndtering, avhengig av skattelovene i delstaten eller provinsen.

Google er foreløpig registrert for å kreve inn avgifter i disse amerikanske delstatene:

• Alabama (utvalgte byer)
  • Alaska (utvalgte byer)
  • Arizona
  • Arkansas
  • California
  • Colorado (utvalgte byer)
  • Florida
  • Georgia
  • Idaho
  • Illinois
  • Indiana
  • Iowa
  • Kansas
  • Kentucky
  • Louisiana (utvalgte byer)
  • Maine
  • Maryland
  • Massachusetts
  • Michigan
  • Minnesota
  • Mississippi
  • Missouri
  • Nebraska
  • Nevada
  • New Jersey
  • New Mexico
  • New York
  • North Carolina
  • North Dakota
  • Ohio
  • Oklahoma
  • Pennsylvania
  • Rhode Island
  • South Carolina
  • South Dakota
  • Tennessee
  • Texas
  • Utah
  • Vermont
  • Virginia
  • Washington
  • West Virginia
  • Wisconsin
  • Wyoming

Google er foreløpig registrert for å kreve inn avgifter i disse kanadiske provinsene:

• Quebec
  • Saskatchewan
På salg fra andre enn Google (for kunder i USA)

Google er ikke nødvendigvis oppført som selger for salg av bestemte typer innhold, for eksempel apper, bøker og annet digitalt innhold. Det betyr at private selgere selv er ansvarlige for å avgjøre hvilke omsetnings- og forbruksavgifter som gjelder. Selgere kan være underlagt ulike krav for omsetnings- og forbruksavgift, basert på hva slags type virksomhet de driver, og avgiftsnivået for digitalt innhold i hver enkelt delstat. Derfor kan avgiften for disse salgene avvike fra salg der Google er oppført som selger.

Google behandler ikke tilbakebetaling av omsetningsavgift eller fritakssertifikater for slike selgere. Henvendelser om tilbakebetaling av omsetningsavgift og spesifikke skattespørsmål for slike salg skal rettes direkte til selgeren.

Ta kontakt med en skatterådgiver eller delstatens skattekontor vedrørende rapporteringskrav for omsetning- og forbruksavgift.

Merverdiavgift (mva.)

Salg på Google Play der Google er oppført som selger, kan være underlagt merverdiavgift (mva.) eller tilsvarende. Mva. gjelder for land utenfor USA.

Hvis et salg er merverdiavgiftspliktig, blir mva. belastet basert på gjeldende mva.-regler for innholdet.

Be om mva.-faktura eller -kvittering

Hvis du bor i et EØS-land, Storbritannia, Sveits eller Marokko, kan du be om mva.-faktura eller -kvittering for kjøp du må betale merverdiavgift (mva.) for. Du kan bruke Google Payments til å be om mva.-faktura eller -kvittering for slike kjøp:

1. Logg på payments.google.com med Google-kontoen din.
  2. Klikk på transaksjonen du vil ha en faktura for.
  3. Nederst i transaksjonsinformasjonen klikker du på Last ned mva.-faktura eller -kvittering.
  4. Du kan bli bedt om å oppgi informasjon, for eksempel den fullstendige adressen din eller skatte-ID-nummeret ditt.
  5. Klikk på Lagre.
  6. Følg linken som vises, for å laste ned fakturaen din.

Tips: Du kan be om fakturaen for hver måned et par dager inn i den påfølgende måneden. Det kan ta opptil 24 timer å behandle forespørselen din.

Kunder med avgiftsfritak

Selv om du er fritatt for avgift, må du kanskje betale avgift i kassen for kjøp på Google Play. Hvis du tror du er kvalifisert for å få tilbakebetalt avgifter, velger du hvilken type innhold du har kjøpt, for å finne ut mer.

Husk at avgiftsfritak bare gjelder i utvalgte land, og at alle forespørsler om refusjon gjennomgås.

Apper og spill

Hvis du vil ha tilbakebetalt avgift for appkjøp på Google Play, tar du kontakt med apputvikleren. Finn ut mer om hvordan du finner kontaktinformasjon til utviklere.

Bøker og annet digitalt innhold

For å be om å få tilbakebetalt avgifter, send inn dette skjemaet med følgende informasjon:

• navn
  • statlig skjema og/eller brev for avgiftsfritak
  • kopi av kredittkortet som ble brukt under transaksjonen (skjul kortnummeret av sikkerhetsmessige årsaker)
  • bestillingsnummer
  • faktureringsadresse
  • varene du ber om avgiftsfritak for
  • avgiftsbeløpet du ber om å få refundert

Dager med avgiftsfritak

Noen delstater i USA tilbyr fritak for omsetningsavgift enkelte dager eller perioder i året. Finn ut om kjøpet ditt kvalifiserer for fritak, ved å ta kontakt med delstatens inntekts-/avgiftsdirektorat. Her er en liste over nettsteder for delstatsdirektorater.

Viktig: Storbritannia og EU-landene, som omfatter Belgia, Bulgaria, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Hellas, Irland, Italia, Kroatia, Kypros, Latvia, Litauen, Luxembourg, Malta, Nederland, Polen, Portugal, Romania, Slovakia, Slovenia, Spania, Storbritannia, Sverige, Tsjekkia, Tyskland, Ungarn og Østerrike.