Google Play ‑ostoksien verotiedot

Näet aina veloitettavat verot maksuruudulla, ennen kuin suoritat ostoksen. Sisältötyypistä riippuu, miten Google Play laskee ja käsittelee verot.

Google Playsta hankittavat sovellukset/pelit

Ostokset tehdään sovelluksen kehittäjältä. Useimmissa maissa kehittäjä on vastuussa mahdollisten verojen veloittamisesta. Google on kuitenkin vastuussa arvonlisäveron veloittamisesta, keräämisestä ja suorittamisesta EU:n jäsenmaissa asuvien asiakkaiden osalta EU:n ALV-lakeihin tehtyjen muutoksien mukaisesti.

Kirjat, elokuvat/TV-ohjelmat, musiikki ja lehdet

Näiden tuotteiden vero määritetään sijaintisi mukaisten digitaalituotteiden verolakien perusteella.

Laitteet

Google Play ei myy enää laitteita. Lue lisää Google Storen ohjekeskuksen verotiedoista.

Myyntiverot

Googlen myymät tuotteet (yhdysvaltalaisille asiakkaille)

Google Playn myynti, jossa Google myy tuotteen, saattaa osavaltion verolaeista riippuen olla myyntiveron alaista.

Jos myynti on myyntiveron alaista, veloitettavan veron määrä perustuu asiakkaan laskutusosoitteeseen. Verot lasketaan yleensä kokonaishinnasta, ja ne voivat sisältää käsittelyyn ja toimitukseen liittyviä kuluja osavaltiosi verolaista riippuen.

Google on tällä hetkellä oikeutettu keräämään veroja näissä Yhdysvaltojen osavaltioissa:

Alabama (tietyt kaupungit) Idaho Massachusetts New York Tennessee
Arizona (tietyt kaupungit) Illinois Michigan Pohjois-Carolina Teksas
Arkansas Indiana Minnesota Pohjois-Dakota Utah
Kalifornia Iowa Mississippi Ohio Vermont
Colorado (tietyt kaupungit) Kansas Missouri Oklahoma Virginia
Connecticut Kentucky Nebraska Pennsylvania Washington
District of Columbia (DC) Louisiana (tietyt kaupungit) Nevada Rhode Island Länsi-Virginia
Florida Maine New Jersey Etelä-Carolina Wisconsin
Georgia Maryland New Mexico Etelä-Dakota Wyoming
Googlen ulkopuolisten tahojen myymät tuotteet (yhdysvaltalaisille asiakkaille)

Tietynlaisen sisällön, kuten sovellusten, kirjojen ja muun digitaalisen sisällön, kohdalla Google ei välttämättä ole tuotteen myyjä. Tällöin yksittäiset myyjät ovat vastuussa soveltuvien myynti- ja käyttöverojen selvittämisestä. Yksittäisillä myyjillä voi olla erilaiset myynti- ja käyttöverotusvaatimukset riippuen liiketoiminta-alasta ja digitaalisen sisällön verotettavuudesta tietyssä osavaltiossa. Siksi näiden myyntien verot voivat olla erilaiset kuin tapauksissa, joissa myyjänä on Google.

Google ei käsittele näiden myyjien myyntiverojen palautuksia tai verovapautuksia. Myyntiverojen palautukset ja tarkemmat näihin myynteihin liittyvät verokysymykset tulee selvittää ottamalla yhteyttä suoraan myyjään.

Pyydä veroneuvojalta tai osavaltiosi verotoimistosta apua myynti- ja käyttöverojen ilmoitusvaatimuksiin.

Arvonlisävero (ALV)

Google Playn myynti, jossa Google myy tuotteen, saattaa olla arvonlisäveron (ALV) tai muun vastaavan veron alaista. ALVia sovelletaan Yhdysvaltojen ulkopuolisissa maissa.

Jos myynnistä täytyy periä ALV, vero peritään sisältöä koskevien ALV-sääntöjen perusteella.

ALV-laskun pyytäminen

Jos asut Euroopan talousalueella, Sveitsissä tai Marokossa, voit pyytää ALV-laskua ostoksista, joista sinulta perittiin arvonlisäveroa (ALV). Näin voit pyytää ALV-laskua tällaisista ostoksista Google Paymentsissa:

1. Kirjaudu Google-tililläsi osoitteeseen pay.google.com.
  2. Klikkaa tapahtumaa, josta haluat laskun.
  3. Valitse tapahtumatietojen alareunasta Lataa ALV-lasku.
  4. Sinulta voidaan pyytää lisätietoja, kuten koko osoitteesi tai verotunnuksesi.
  5. Valitse Tallenna.
  6. Saat linkin, josta voit ladata laskun.

Huom. Voit pyytää kunkin kuukauden laskua seuraavan kuun alussa. Pyynnön käsittely voi kestää jopa 24 tuntia.

Verovapaat asiakkaat

Jos sinut on vapautettu verosta, sinun on ehkä silti maksettava veroja Google Play ‑ostosta tehdessäsi. Jos uskot olevasi oikeutettu veron hyvitykseen, valitse ostosten tyyppi, niin pääset lukemaan lisätietoja.

Muista, että verovapaus on voimassa vain tietyissä maissa, ja kaikkia verohyvityspyyntöjä harkitaan erikseen.

Sovellukset ja pelit

Jos ostit Google Playsta sovelluksen, pyydä verojen hyvitystä sovelluksen kehittäjältä. Näin löydät kehittäjän yhteystiedot.

Kirjat, lehdet, elokuvat/TV-ohjelmat, musiikki

Jos haluat pyytää verojen hyvitystä, lähetä tämä lomake ja anna seuraavat tiedot:

• nimi
  • valtion verovapautuslomake ja/tai ‑kirje
  • kopio tapahtumaan käytetystä luottokortista (kortin numero peitettynä turvallisuussyistä)
  • tilausnumero
  • laskutusosoite
  • tuotteet, joista verohyvitystä pyydetään
  • pyydetyn verohyvityksen määrä.

Verovapausajanjaksot

Joissakin Yhdysvaltain osavaltioissa on verovapausaikoja ympäri vuoden. Tarkista, päteekö tämä ostokseesi, ottamalla yhteyttä osavaltiosi verotoimistoon. Tässä on luettelo osavaltioiden verotoimistojen verkkosivustoista.

Huomaa: EU:n jäsenmaita ovat Alankomaat, Belgia, Bulgaria, Espanja, Iso-Britannia, Irlanti, Italia, Itävalta, Kroatia, Kypros, Latvia, Liettua, Luxemburg, Malta, Portugali, Puola, Ranska, Romania, Ruotsi, Saksa, Slovakia, Slovenia, Suomi, Tanska, Tšekin tasavalta, Unkari ja Viro.