Google Play ‑ostoksien verotiedot

Näet aina veloitettavat verot maksunäytöllä, ennen kuin suoritat ostoksen. Sisältötyypistä riippuu, miten Google Play laskee ja käsittelee verot.

Google Playsta hankittavat sovellukset/pelit

Ostokset tehdään sovelluksen kehittäjältä. Useimmissa maissa kehittäjä on vastuussa mahdollisten verojen veloittamisesta. Google on vastuussa arvonlisäveron veloittamisesta, keräämisestä ja suorittamisesta EU-jäsenmaissa ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa asuvien asiakkaiden osalta EU:n ALV-lakeihin tehtyjen muutoksien mukaisesti.

Kirjat ja muu digitaalinen sisältö

Näiden tuotteiden vero määritetään sijaintisi mukaisten digitaalisten tuotteiden verolakien perusteella.

Laitteet

Google Play ei myy enää laitteita. Lue lisää Google Storen ohjekeskuksen verotiedoista.

Myyntiverot

Googlen myymät tuotteet (yhdysvaltalaisille asiakkaille)

Google Playn myynti, jossa Google myy tuotteen, saattaa osavaltion verolaeista riippuen olla myyntiveron alaista.

Jos myynti on myyntiveron alaista, summa perustuu asiakkaan viralliseen osoitteeseen. Verot lasketaan yleensä kokonaishinnasta. Ne voivat sisältää käsittelyyn ja toimitukseen liittyviä kuluja osavaltiosi tai provinssisi verolaista riippuen.

Google on tällä hetkellä oikeutettu keräämään veroja näissä Yhdysvaltojen osavaltioissa:

• Alabama (tietyt kaupungit)
  • Alaska (tietyt kaupungit)
  • Arizona
  • Arkansas
  • Kalifornia
  • Colorado (tietyt kaupungit)
  • Florida
  • Georgia
  • Idaho
  • Illinois
  • Indiana
  • Iowa
  • Kansas
  • Kentucky
  • Louisiana (tietyt kaupungit)
  • Maine
  • Maryland
  • Massachusetts
  • Michigan
  • Minnesota
  • Mississippi
  • Missouri
  • Nebraska
  • Nevada
  • New Jersey
  • New Mexico
  • New York
  • Pohjois-Carolina
  • Pohjois-Dakota
  • Ohio
  • Oklahoma
  • Pennsylvania
  • Rhode Island
  • Etelä-Carolina
  • Etelä-Dakota
  • Tennessee
  • Texas
  • Utah
  • Vermont
  • Virginia
  • Washington
  • Länsi-Virginia
  • Wisconsin
  • Wyoming

Google on tällä hetkellä oikeutettu keräämään veroja näissä Kanadan provinsseissa:

• Quebec
  • Saskatchewan
Googlen ulkopuolisten tahojen myymät tuotteet (yhdysvaltalaisille asiakkaille)

Tietynlaisen sisällön, kuten sovellusten, kirjojen ja muun digitaalisen sisällön, kohdalla Google ei välttämättä ole tuotteen myyjä. Tällöin yksittäiset myyjät ovat vastuussa soveltuvien myynti- ja käyttöverojen selvittämisestä. Yksittäisillä myyjillä voi olla erilaiset myynti- ja käyttöverotusvaatimukset riippuen liiketoiminta-alasta ja digitaalisen sisällön verotettavuudesta tietyssä osavaltiossa. Siksi myyntien verot voivat olla erilaiset kuin tapauksissa, joissa myyjänä on Google.

Google ei käsittele näiden myyjien myyntiverojen palautuksia tai verovapautuksia. Myyntiverojen palautukset ja tarkemmat myynteihin liittyvät verokysymykset tulee selvittää ottamalla yhteyttä suoraan myyjään.

Pyydä veroneuvojalta tai osavaltiosi verotoimistosta apua myynti- ja käyttöverojen ilmoitusvaatimuksiin.

Arvonlisävero (ALV)

Google Playn myynti, jossa Google myy tuotteen, saattaa olla arvonlisäveron (ALV) tai muun vastaavan veron alaista. ALVia sovelletaan Yhdysvaltojen ulkopuolisissa maissa.

Jos myynnistä täytyy periä ALV, se peritään sisältöä koskevien ALV-sääntöjen perusteella.

ALV-laskun tai ‑kuitin pyytäminen

Jos asut Euroopan talousalueella, Yhdistyneessä kuningaskunnassa, Sveitsissä tai Marokossa, voit pyytää ALV-laskua tai ‑kuittia ostoksista, joista sinulta on peritty arvonlisäveroa (ALV). Voit pyytää ALV-laskua tai ‑kuittia ostoksista Google Paymentsissa näin:

1. Siirry osoitteeseen payments.google.com ja kirjaudu sisään Google-tililläsi.
  2. Klikkaa tapahtumaa, josta haluat laskun.
  3. Valitse tapahtumatietojen alareunasta Lataa ALV-lasku tai ‑kuitti.
  4. Sinulta voidaan pyytää lisätietoja, kuten koko osoitetta tai verotunnusta.
  5. Valitse Tallenna.
  6. Saat linkin, josta voit ladata laskun.

Vinkki: Voit pyytää kunkin kuukauden laskua seuraavan kuun alussa. Pyynnön käsittely voi kestää 24 tuntia.

Verosta vapautetut asiakkaat

Jos sinut on vapautettu verosta, sinun on ehkä silti maksettava veroja Google Play ‑ostosta tehdessäsi. Jos uskot olevasi oikeutettu veron hyvitykseen, valitse ostosten tyyppi, niin pääset lukemaan lisätietoja.

Muista, että verovapaus on voimassa vain tietyissä maissa, ja kaikkia verohyvityspyyntöjä harkitaan erikseen.

Sovellukset ja pelit

Jos olet ostanut Google Playsta sovelluksen, pyydä veron hyvitystä sovelluksen kehittäjältä. Näin löydät kehittäjän yhteystiedot.

Kirjat ja muu digitaalinen sisältö

Jos haluat pyytää veron hyvitystä, lähetä tämä lomake ja ilmoita seuraavat tiedot:

• nimi
  • lomake ja/tai kirje vapautuksesta valtionverosta
  • kopio tapahtumaan käytetystä credit-kortista (kortin numero peitettynä turvallisuussyistä)
  • tilausnumero
  • laskutusosoite
  • tuotteet, joista verohyvitystä pyydetään
  • pyydetyn verohyvityksen määrä.

Verovapausajanjaksot

Joissakin Yhdysvaltain osavaltioissa on verovapausaikoja ympäri vuoden. Tarkista, päteekö tämä ostokseesi, ottamalla yhteyttä osavaltiosi verotoimistoon. Täällä näet listan osavaltioiden verotoimistojen verkkosivustoista.

Tärkeää: Yhdistynyt kuningaskunta ja EU-jäsenvaltiot: Itävalta, Belgia, Bulgaria, Kroatia, Kypros, Tšekin tasavalta, Tanska, Viro, Suomi, Ranska, Saksa, Kreikka, Unkari, Irlanti, Italia, Latvia, Liettua, Luxemburg, Malta, Alankomaat, Puola, Portugali, Romania, Slovakia, Slovenia, Espanja, Ruotsi ja Yhdistynyt kuningaskunta.