Om aldersgrenser på filmer og TV-serier

Aldersgrenser på filmer og TV-serier gjør det lettere å forstå hvilket modenhetsnivå innholdet er ment for.

Hvor finner jeg aldersgrenser?

Du finner aldersgrensen for filmer på filmens side, under tittelen. Hvis du ikke ser noen aldersgrense, er det fordi innholdsleverandøren ikke har delt denne informasjonen. Aldersgrenser for TV-serier vises ikke under seriens tittel ennå. Hvis aldersgrensen for en TV-serie ikke vises under tittelen, kan du likevel bruke foreldrekontroll til å filtrere TV-serier basert på alder.

Dette forteller aldersgrensen deg om en film eller serie

Aldersgrenser brukes til å beskrive minimum modenhetsnivå for innhold. Aldersgrenser er basert på en rekke faktorer, inkludert seksuelt innhold, vold, rusmidler og banning.

Merk: Aldersgrenser er basert på lokale standarder og varierer fra land til land.

Standarder for aldersgrenser etter land eller region

Filmer, serier og TV-programmer vurderes av lokale filmvurderingsinstanser eller lokale myndigheter. Google verken gjennomgår eller bekrefter disse aldersgrensene.

DJCTQ-aldersgrenser (Brasil):

Aldersgrensene inkluderer L, 10, 12, 14, 16 og 18. Aldersgrensene er tildelt av en rådgivende nemnd som styres av det brasilianske justisdepartementet.

Du finner mer informasjon og beskrivelser av hver aldersgrense på DJCTQ-nettstedet.

MPAA-aldersgrenser for filmer

MPAA-aldersgrensene inkluderer G, PG, PG-13, R og NC-17.

Du finner mer informasjon og beskrivelser av hver aldersgrense på MPAA-nettstedet.

Amerikanske aldersgrenser for TV-programmer

De amerikanske aldersgrensene for TV inkluderer TV-G, TV-PG, TV-14 og TV-MA.

Du finner mer informasjon og beskrivelser av hver aldersgrense på nettstedet for TV Parental Guidelines.

BBFC-aldersgrenser (Storbritannia)

BBFC-aldersgrensene inkluderer U, PG, 12A, 15, 18 og R-18.

Du finner mer informasjon og beskrivelser av hver aldersgrense på BBFC-nettstedet.

CHVRS-aldersgrenser (Canada)

CHVRS-aldersgrensene inkluderer G, PG, 14A, 18A, R og E.

Du finner mer informasjon og beskrivelser av hver aldersgrense i delen om klassifisering av hjemmeunderholdning på MPAs nettsted.

EIRIN-aldersgrenser (Japan)

EIRIN-aldersgrensene inkluderer G, PG-12, R15+ og R-18+.

Du finner mer informasjon og beskrivelser av hver aldersgrense på EIRIN-nettstedet.

CNC-aldersgrenser (Frankrike)

CNC-aldersgrensene inkluderer «alle målgrupper» (U), -10, -12, -16, -18 og «uten aldersgrense» (E).

Du finner mer informasjon og beskrivelser av hver aldersgrense på CNC-nettstedet.

ACB-aldersgrenser (Australia)

ACB-aldersgrensene inkluderer G, PG, M, MA15+ og R18+.

Du finner mer informasjon og beskrivelser av hver aldersgrense på ACB-nettstedet.

ICAA-aldersgrenser (Spania)

ICAA-aldersgrensene inkluderer APTA (alle målgrupper), 7+, 12+, 13+, 16+, 18+ og X.

Du finner mer informasjon og beskrivelser av hver aldersgrense på ICAA-nettstedet.

KMRB-aldersgrenser (Sør-Korea)

KMRB-aldersgrensene inkluderer All (alle målgrupper), 12+, 15+, Teenager (18+) og Restricted (19+).

Du finner mer informasjon og beskrivelser av hver aldersgrense på KMRB-nettstedet.

FSK-aldersgrenser (Tyskland)

FSK-aldersgrensene inkluderer FSK 0, FSK 6, FSK 12, FSK 16 og FSK 18.

Du finner mer informasjon og beskrivelser av hver aldersgrense på FSK-nettstedet.

LSF-aldersgrenser (Indonesia)

LSF-aldersgrensene inkluderer SU, A, BO, R, 17, D og 21.

Du finner mer informasjon og beskrivelser av hver aldersgrense på LSF-nettstedet.

FCBM-aldersgrenser (Malaysia)

FCBM-aldersgrensene inkluderer U, P13, PG13 og 18.

Du finner mer informasjon og beskrivelser av hver aldersgrense på FCBM-nettstedet.

OFLC-aldersgrenser (New Zealand)

OFLC-aldersgrensene inkluderer G, PG, R13, RP13, R15, M, R16, RP16 og R18.

Du finner mer informasjon og beskrivelser av hver aldersgrense på OFLC-nettstedet.

MKRF-aldersgrenser (Russland)

MKRF-aldersgrensene inkluderer 0+, 6+, 12+, 16+ og 18+.

Du finner mer informasjon og beskrivelser av hver aldersgrense på MKRF-nettstedet.

MDA-aldersgrenser (Singapore)

MDA-aldersgrensene inkluderer G, PG, PG13, NC16 og M18.

Du finner mer informasjon og beskrivelser av hver aldersgrense på MDA-nettstedet.

MiBAC-aldersgrenser (Italia)

MiBAC-aldersgrensene inkluderer T, V.M.12 og V.M.14.

Du finner mer informasjon og beskrivelser av hver aldersgrense på MiBAC-nettstedet.

FPB-aldersgrenser (Sør-Afrika)

FPB-aldersgrensene inkluderer A, PG, 7-9 PG, 10, 10-12 PG, 13, 16 og 18.

Du finner mer informasjon og beskrivelser av hver aldersgrense på FPB-nettstedet.