Problemen met de internetverbinding op Android-apparaten oplossen

Als u geen toegang krijgt tot Google Play (via de app of de website) of een instant-app niet kunt laden, heeft u mogelijk een slechte internetverbinding. Met een sterke wifi-verbinding of mobiele internetverbinding kunt u apps zoeken en downloaden en digitale content van Google Play gebruiken. Als u Google Play op een Chromebook gebruikt, probeert u uw verbindingsproblemen hier op te lossen

Tekenen van een slechte verbinding:

• Downloads starten niet, leiden tot een time-out of blijven op 0 procent staan.
  • Google Play loopt vast bij 'Laden...'.
  • U kunt geen webpagina's in een browser laden.

Algemene tips voor het oplossen van problemen voor Android-apparaten

1. Start uw apparaat opnieuw op. Dit klinkt misschien eenvoudig, maar soms is dat het enige wat nodig is om een slechte verbinding te herstellen.
  2. Als opnieuw opstarten niet werkt, schakelt u tussen wifi en mobiele data:
    • Open de app Instellingen Instellingen en dan 'Draadloos en netwerken' of 'Verbindingen'. Afhankelijk van uw apparaat kunnen deze opties verschillen.
    • Schakel wifi uit en mobiele data in en controleer of er een verschil is.
    • Zo niet, dan schakelt u mobiele data uit en wifi in en controleert u of dat werkt.
  3. Probeer de onderstaande stappen voor het oplossen van problemen.
Problemen met mobiele data oplossen

Controleer eerst of mobiele data zijn ingeschakeld en of u een dataverbinding heeft.

1. Open de app Instellingen Instellingen en dan 'Draadloos en netwerken' of 'Verbindingen' en dan Mobiele gegevens of Mobiele data. Op sommige apparaten moet u Datagebruik selecteren voordat deze optie wordt weergegeven.
  2. Schakel mobiele data in. Als deze al zijn ingeschakeld, schakelt u ze uit en weer in.
  3. Controleer of er een data-indicator wordt weergegeven (bijvoorbeeld 2G, 3G, 4G, H) naast de balkjes voor de signaalsterkte bovenaan het scherm Signaal.
  4. Soms wordt dit niet weergegeven als u een actieve wifi-verbinding heeft. Als dit het geval is, schakelt u wifi uit en controleert u het opnieuw.

Als u geen data-indicator voor het signaal ziet, bevindt u zich mogelijk op een locatie zonder dekking. Ga als dat mogelijk is naar een andere locatie (ga bijvoorbeeld naar buiten) en controleer uw signaal opnieuw.

Opmerking: Als dit vaak gebeurt, neemt u contact op met uw mobiele provider.

Vervolgens schakelt u de vliegtuigmodus in en uit.

1. Open de app Instellingen Instellingen en dan 'Draadloos en netwerken' of 'Verbindingen' en dan tik op Vliegtuigmodus. Afhankelijk van uw apparaat kunnen deze opties verschillen.
  2. Schakel de vliegtuigmodus in.
  3. Wacht 10 seconden.
  4. Schakel de vliegtuigmodus uit.
  5. Controleer of de verbindingsproblemen zijn opgelost.

Als u na het uitvoeren van deze stappen nog steeds problemen ondervindt, neemt u contact op met uw mobiele provider.

Wifi-problemen oplossen

Controleer of wifi is ingeschakeld en of u verbonden bent.

1. Open de app Instellingen Instellingen en dan 'Draadloos en netwerken' of 'Verbindingen' en dan tik op Wifi. Afhankelijk van uw apparaat kunnen deze opties verschillen.
  2. Schakel wifi in.
  3. Zoek naar de wifi-indicator bovenaan uw scherm Wifi.
  4. Als deze niet wordt weergegeven, of als er geen gevulde balkjes zijn, bevindt u zich mogelijk buiten het bereik van een wifi-netwerk.
  5. Ga dichter naar de router toe, controleer of u een sterkere wifi-verbinding heeft en probeer het opnieuw.

Start uw wifi-router opnieuw op.

Als u thuis verbinding met wifi maakt, kunt u de handleiding van uw router raadplegen voor instructies over hoe u het apparaat kunt resetten. Vaak kunt u het volgende doen:

1. Koppel de router los van het stopcontact en controleer of de lampjes op de router uitgaan.
  2. Wacht 30 seconden.
  3. Sluit de router weer aan en wacht 30 seconden totdat alle lampjes weer branden.

Geavanceerde tip: Controleer of firewalls de toegang blokkeren tot poorten die nodig zijn voor Google Play (TCP en UDP 5228).

Als u na het voltooien van deze stappen nog steeds verbindingsproblemen ondervindt, neemt u contact op met uw internetprovider of de host van het wifi-netwerk.