HD-, 4K UHD- en HDR-video's bekijken

Je kunt de videokwaliteit kiezen voor bepaalde films en tv-programma's die je op Google koopt. De meeste films en tv-programma's zijn beschikbaar in high definition (HD). HD-video heeft een hogere resolutie dan SD-video (Standard Definition), zodat de beelden scherper en duidelijker worden getoond.

Problemen met de videokwaliteit oplossen

Als een film of tv-programma met een lagere videokwaliteit wordt afgespeeld dan je had verwacht:

1. Check de videokwaliteit die je hebt gekocht. Je kunt alleen kijken naar de kwaliteit die je hebt gekocht en de hoogste kwaliteit die je apparaat ondersteunt. Check het ontvangstbewijs in je e-mail voor meer informatie over de videokwaliteit die je hebt gekocht.
  2. Check je internetsnelheid. Je hebt een internetsnelheid van minimaal 2 Mbps nodig om een video in HD of 4K af te spelen.
  3. Check de apparaatcompatibiliteit en andere vereisten. Als je een video met een hogere kwaliteit wilt afspelen, moet je een geschikt apparaat gebruiken. Je apparaat moet misschien voldoen aan andere vereisten, afhankelijk van de kwaliteit van de video.
Als je apparaat aan alle vereisten voldoet en je video nog steeds niet met de juiste kwaliteit wordt afgespeeld, neem je contact met ons op voor hulp.

Als video's in HD worden afgespeeld

De mogelijkheid om video's af te spelen in HD is afhankelijk van licentieovereenkomsten en compatibiliteit met je apparaat. In de volgende gevallen wordt je video in SD afgespeeld:

• De titel is niet beschikbaar in HD.
  • Je hebt niet voldoende bandbreedte om te streamen in HD.
  • Het scherm van je apparaat voldoet niet aan de minimumvereisten.

Apparaatcompatibiliteit en andere vereisten

Als je een video met een hogere kwaliteit wilt afspelen, moet je een geschikt apparaat gebruiken. Mogelijk moet je voldoen aan andere vereisten, afhankelijk van de kwaliteit van de video.
Vereisten voor HD-video

Afspelen in HD wordt ondersteund op:

• De meeste Android-telefoons en -tablets
  • iOS-apparaten met iOS 7 of hoger
  • Chromecast-apparaten die worden gebruikt met een HD-tv
  • Android TV-apparaten
  • Andere smart-tv's met een schermresolutie van meer dan 720p
  • Safari-webbrowsers bij afspelen met YouTube
Vereisten voor 4K UHD-video

Als je video's wilt bekijken in 4K UHD-kwaliteit, heb je het volgende nodig:

• Geschikt apparaat:
    • Android TV-modellen met 4K-capaciteit, zoals Sony Bravia of Nvidia Shield
    • Chromecast Ultra aangesloten op een 4K-tv
    • Chromecast met Google TV
  • Downloadsnelheid van minimaal 15 Mbps
Vereisten voor HDR-video's

Als je een aankoop doet, zie je een icoon voor HDR , DV  of HDR10+ .

HDR-weergave is alleen beschikbaar voor 4K UHD-video's op geschikte apparaten:

• Sony 4K Bravia Android TV gemaakt in 2016 of later
  • Chromecast Ultra bij verbinding met een geschikte tv
  • Chromecast met Google TV

HDR-weergave werkt automatisch als je tv de verschillende HDR-indelingen ondersteunt. Bekijk de supportsite van de fabrikant van je tv voor specifieke instructies voor het afspelen in HDR-kwaliteit.