Så lägger du till och använder konton i Google Play Butik på enheten

Du kan lägga till ett Google-konto på enheten så att du kan ladda ned och köpa objekt i appen Google Play Butik. Du kan lägga till flera Google-konton på enheten genom att upprepa stegen nedan.

Så lägger du till ett eller flera Google-konton på enheten

1. Skapa ett Google-konto om du inte redan har gjort det.
  2. Öppna appen Inställningar på enheten.
  3. Tryck på Konto följt av Lägg till konto följt av Google.
  4. Lägg till kontot genom att följa anvisningarna.
  5. Upprepa stegen om du vill lägga till fler konton.

Tips! Om du vill undvika köp av misstag eller otillåtna köp använder du lösenordsskydd på enheten.

Använda och hantera konton i Google Play Butik

Byta konto

Du kan lägga till ett annat Google-konto på enheten om du har flera konton. Sedan kan du välja vilket konto du vill använda. De här anvisningarna fungerar för Google Play-appar.

Byta konto i en Google Play-app

1. Öppna en Google Play-app.
  2. Tryck på din profilbild eller initial uppe till höger.
  3. Tryck på nedåtpilen Nedåtpil.
  4. Välj ett konto.

Byta konto på Google Plays webbplats

1. Besök play.google.com.
  2. Välj profilikonen uppe till höger.
  3. Välj Byt konto.
  4. Välj ett annat konto.
    • Om du inte hittar något annat konto trycker du på Använd ett annat konto.
Skydda kontot med återställningsalternativ

Du kan skydda ditt Google-konto och dina köp på Google Play genom att lägga till återställningsalternativ för kontot, till exempel en alternativ e-postadress eller ett telefonnummer. På så sätt kan vi kontakta dig om du skulle glömma lösenordet eller behöver hjälp med ditt konto.

Hjälpcentret för Google Konton innehåller all information du behöver för att:

Lösa konto- och inloggningsproblem

Om det inte går att logga in i Google Play Butik på enheten eller om du har andra kontoproblem kan du få hjälp med kontoproblem.