Lägga till och använda konton på enheten

Innan du kan börja ladda ned och köpa saker i Google Play Butik-appen måste du lägga till ett Google-konto på enheten. Upprepa stegen nedan om du vill lägga till flera konton på enheten.

Lägga till ett eller flera Google-konton

1. Skapa ett Google-konto om du inte redan har gjort det.
  2. Öppna appen Inställningar på enheten.
  3. Tryck på Konto följt av Lägg till konto följt av Google.
  4. Lägg till kontot genom att följa anvisningarna.
  5. Upprepa stegen om du vill lägga till fler konton.

Tips! Om du vill undvika köp av misstag eller otillåtna köp använder du lösenordsskydd på enheten.

Använda och hantera konton

Byta konto

Om har flera konton kan du välja vilket som ska användas. De här anvisningarna fungerar för Google Play-appar.

Byta konto i en Google Play-app

1. Öppna en Google Play-app.
  2. Tryck på din profilbild eller initial uppe till höger.
  3. Tryck på nedåtpilen Nedåtpil.
  4. Välj ett konto.

Byta konto på webbplatsen Google Play på en mobil enhet

1. Öppna en webbläsare (till exempel Chrome eller Safari) och besök play.google.com.
  2. Tryck på menyn Meny uppe till vänster.
  3. Tryck på Redigera Redigera bredvid profilbilden och namnet.
  4. Välj ett annat konto. Om inget av dina konton visas klickar du på Hantera konton.

Byta konto på webbplatsen Google Play på datorn

1. Besök play.google.com.
  2. Klicka på din profilbild uppe till höger.
  3. Välj ett annat konto. Om inget av dina konton visas klickar du på Lägg till konto.
Skydda kontot med återställningsalternativ

Du kan skydda ditt Google-konto och dina köp på Google Play genom att lägga till återställningsalternativ för kontot, till exempel en alternativ e-postadress eller ett telefonnummer. På så sätt kan vi kontakta dig om du skulle glömma lösenordet eller behöver hjälp med ditt konto.

Hjälpcentret för Google Konton innehåller all information du behöver för att:

Åtgärda konto- och inloggningsproblem

Om du inte kan logga in eller har andra problem med kontot kan du få hjälp med kontoproblem.