Lägga till och använda konton på enheten

Innan du kan börja ladda ned och köpa saker i appen Google Play Butik måste du lägga till ett Google-konto på enheten. Upprepa stegen nedan om du vill lägga till flera konton på enheten.

Lägga till ett eller flera Google-konton

1. Skapa ett Google-konto om du inte redan har gjort det.
  2. Öppna appen Inställningar på enheten.
  3. Tryck på Konton och sedan Lägg till konto Lägg till och sedanGoogle Google Sök.
  4. Lägg till kontot genom att följa anvisningarna.
  5. Upprepa stegen om du vill lägga till fler konton.

Tips! Om du vill undvika köp av misstag eller otillåtna köp använder du lösenordsskydd på enheten.

Använda och hantera konton

Byta konto

Om har flera konton kan du välja vilket som ska användas. Dessa anvisningar gäller för såväl Google Play Butik som Play Musik, Play TV och film, Play Böcker, Play Tidningskiosk och Play Spel.

1. Öppna en Google Play-app.
  2. Tryck på menyn Meny.
    • Om du inte ser menyikonen i det övre vänstra hörnet trycker du på Tillbaka tills appens startskärm öppnas.
  3. Titta högst upp på skärmen efter namnet och e-postadressen för kontot som används.
  4. Tryck på nedåtpilen Nedåtpil.
  5. Tryck på det konto som du vill använda.
Skydda kontot med återställningsalternativ

Du kan skydda ditt Google-konto och dina köp på Google Play genom att lägga till återställningsalternativ för kontot, till exempel en alternativ e-postadress eller ett telefonnummer. På så sätt kan vi kontakta dig om du skulle glömma lösenordet eller behöver hjälp med ditt konto.

Hjälpcentret för Google Konton innehåller all information du behöver för att:

Lösa konto- och inloggningsproblem

Om du inte kan logga in eller har andra problem med kontot kan du få hjälp med kontoproblem

Har du inte använt appar och spel från Google Play förut? Lär dig grunderna

Läs om hur du hämtar appar och spel som gör din Android-enhet alldeles unik.