Accounts toevoegen en gebruiken op uw apparaat

U moet een Google-account aan uw apparaat toevoegen om items via de Google Play Store-app te downloaden en te kopen. U kunt de onderstaande stappen herhalen als u meerdere accounts aan uw apparaat wilt toevoegen.

Een of meer Google-accounts toevoegen

1. Maak een Google-account als u dit nog niet heeft gedaan.
  2. Open de app Instellingen op uw apparaat.
  3. Tik op Accounts en dan Account toevoegen en dan Google.
  4. Volg de instructies om uw account toe te voegen.
  5. Herhaal zo nodig de stappen om meerdere accounts toe te voegen.

Tip: Gebruik wachtwoordbeveiliging voor uw apparaat om onbedoelde of ongeautoriseerde aankopen te voorkomen.

Uw accounts gebruiken en beheren

Schakelen tussen accounts

Als u meerdere accounts heeft, kunt u kiezen welk account u wilt gebruiken. Deze instructies werken voor de Google Play-apps.

Schakelen tussen accounts in een Google Play-app

1. Open een Google Play-app.
  2. Tik rechtsboven op uw profielfoto of initiaal.
  3. Tik op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  4. Selecteer een account.

Schakelen tussen accounts op de Google Play-website op een mobiel apparaat

1. Open een webbrowser (zoals Chrome of Safari) en ga naar play.google.com.
  2. Tik linksboven op Menu Menu.
  3. Tik naast uw profielfoto en naam op Bewerken Bewerken.
  4. Selecteer een ander account. Als geen van uw accounts wordt weergegeven, tikt u op Accounts beheren .

Schakelen tussen accounts op de Google Play-website op een computer

1. Ga naar play.google.com.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op uw profielfoto.
  3. Selecteer een ander account. Als geen van uw accounts wordt weergegeven, klikt u op Account toevoegen.
Uw account beveiligen met herstelopties

U kunt uw Google-account en uw aankopen op Google Play beveiligen door opties voor accountherstel toe te voegen, zoals een back-up-e-mailadres of -telefoonnummer. Zo kunnen we contact met u opnemen als u uw wachtwoord bent vergeten of hulp bij uw account nodig heeft.

Het Helpcentrum van Google Accounts bevat alle informatie die u nodig heeft voor het volgende:

Problemen met accounts en inloggen verhelpen

Als u niet kunt inloggen of andere problemen met uw account ondervindt, kunt u hulp bij accountproblemen krijgen.