Radera eller inaktivera Android-appar

Du kan avinstallera appar som du har installerat på telefonen. Om du tar bort en app som du har betalat för kan du installera den igen utan att behöva köpa den på nytt. Du kan också inaktivera systemappar som medföljde telefonen.

Obs! Vissa av de här stegen fungerar endast i Android 8.1 eller senare. Så här tar du reda på vilken version av Android du har.

Radera appar som du har installerat

1. Öppna appen Google Play Butik Google Play.
  2. Tryck på menyn Menyföljt av Mina appar och spel.
  3. Tryck på appen eller spelet.
  4. Tryck på Avinstallera
Tips! En app som har avinstallerats eller inaktiverats kan läggas till på telefonen igen. Om du har köpt appen kan du installera om den utan att behöva köpa den på nytt. Läs mer om att installera om eller återaktivera appar.

Inaktivera appar som följde med telefonen

Obs! Vissa appar som förinstallerats på Android-telefonen går inte att radera. Däremot kan du stänga av dem så att de inte visas i listan med appar på telefonen.

1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  2. Tryck på Appar och aviseringar.
  3. Tryck på appen som du vill inaktivera. Om alternativet inte visas trycker du på Visa alla appar eller Appinformation.
  4. Tryck på Inaktivera.