Slett eller deaktiver apper på Android-enheter

Du kan avinstallere apper du har installert på enheten din. Hvis du fjerner apper du har betalt for, kan du installere dem igjen senere uten å måtte kjøpe dem på nytt. Du kan også deaktivere systemapper som fulgte med enheten din.

For Instant Apps kan du fjerne dataene for én app eller slå av Instant Apps. Finn ut hvordan du administrerer Instant Apps.

Merk: Noen av disse trinnene fungerer bare på Android 8.1 og nyere. Finn ut hvilken Android-versjon du har.

Slett apper du har installert

1. Åpne Google Play Butikk-appen Google Play.
  2. Trykk på menyen Meny og så Mine apper og spill.
  3. Trykk på spillet.
  4. Trykk på Avinstaller
  5. Når spillet er avinstallert, trykker du på Installer.

Deaktiver apper som fulgte med enheten din

Enkelte systemapper som er forhåndsinstallert på Android-enheten din, kan ikke slettes. Du kan imidlertid slå dem av, slik at de ikke vises i listen over apper på enheten.

1. Åpne Innstillinger-appen Innstillinger-app på enheten.
  2. Trykk på Apper og varsler.
  3. Trykk på appen du vil deaktivere. Hvis du ikke ser den, trykker du først på Se alle appene eller App-info.
  4. Trykk på Deaktiver.

Installer apper som du slettet, på nytt

Hvis du sletter eller deaktiverer en app, kan du legge den til på enheten igjen. Apper du har kjøpt, kan installeres på nytt uten at du må kjøpe dem igjen. Finn ut mer om hvordan du installerer og aktiverer apper igjen.