Apps verwijderen of uitschakelen op Android-apparaten

U kunt apps die u op uw apparaat heeft geïnstalleerd, ook weer verwijderen. Als u een app verwijdert waarvoor u heeft betaald, kunt u de app later opnieuw installeren zonder deze opnieuw te hoeven kopen. U kunt ook systeem-apps uitschakelen die bij uw apparaat zijn geleverd.

Voor instant-apps kunt u de gegevens voor een app wissen of instant-apps uitschakelen. Meer informatie over het beheer van instant-apps.

Opmerking: Android is niet precies hetzelfde op alle apparaten. Deze instructies gelden voor apparaten met Android 8.0 en hoger. Meer informatie over het controleren van uw Android-versie.

Geïnstalleerde apps verwijderen

1. Open de app Instellingen App Instellingen van uw apparaat.
  2. Tik op Apps en meldingen en vervolgens App-info.
  3. Tik op de app die u wilt verwijderen. Mogelijk moet u scrollen om de app te vinden.
  4. Tik op Verwijderen.

Bij uw apparaat geleverde apps uitschakelen

Bepaalde systeem-apps die vooraf zijn geïnstalleerd op uw Android-apparaat, kunnen niet worden verwijderd. U kunt deze apps echter wel uitschakelen, zodat ze niet worden weergegeven in de lijst met apps op uw apparaat.

1. Open de app Instellingen App Instellingen van uw apparaat.
  2. Tik op Apps en meldingen en vervolgens App-info.
  3. Tik op de app die u wilt uitschakelen. Mogelijk moet u scrollen om de app te vinden.
  4. Tik op Uitschakelen.

Verwijderde apps opnieuw installeren

Als u een app verwijdert of uitschakelt, kunt u deze weer toevoegen aan uw apparaat of opnieuw inschakelen. Als u een app heeft gekocht, kunt u de app opnieuw installeren zonder deze nogmaals te kopen. Meer informatie over het opnieuw installeren en inschakelen van apps.

Nieuwe gebruiker van Google Play Movies & TV? Leer de basisprincipes

Bekijk informatie over hoe u kunt bekijken wat u leuk vindt, ongeacht waar u bent.