Android-apps verwijderen

Apps die u heeft gedownload vanaf Google Play, kunnen gemakkelijk van uw apparaat worden verwijderd. Als u een app heeft gekocht, kunt u deze op een later tijdstip altijd opnieuw installeren.

Een app verwijderen die u heeft gedownload

Via het menu 'Instellingen' van uw apparaat

Als u een app op uw telefoon of tablet heeft geïnstalleerd via Google Play en u die app niet meer wilt gebruiken, kunt u deze stappen volgen om de app te verwijderen:

1. Ga naar het menu Instellingen > Apps of Appbeheer van uw apparaat (dit kan verschillen op basis van het apparaat).
  2. Raak de app aan die u wilt verwijderen.
  3. Selecteer Verwijderen.
Als er geen knop Verwijderen wordt weergegeven of als u alleen de optie 'Updates verwijderen' ziet, kan de geselecteerde app niet permanent worden verwijderd van uw apparaat. De app is waarschijnlijk een systeemapp die niet kan worden verwijderd.

Met de Google Play Store-app

1. Open de Google Play Store-app Google Play Store.
  2. Raak het Play Store-pictogram Google Play Store > Mijn apps aan.
  3. Raak een app met het label 'Geïnstalleerd' aan en selecteer Verwijderen op de pagina met informatie over de app.

Als u een app niet meer wilt weergeven bij Mijn apps, raakt u de 'X' aan voor apps die u niet meer wilt weergeven in de categorie Alle.

Een app verwijderen die u niet heeft gedownload

Apps die vooraf zijn geïnstalleerd op uw telefoon of tablet, worden systeemapps genoemd. Systeemapps kunnen niet worden verwijderd omdat ze onderdeel zijn van de versie van het Android-besturingssysteem op uw apparaat.

Op de meeste apparaten zijn de systeemapps onder andere ook apps van Google zelf, zoals Google Maps. Neem contact op met uw mobiele provider als u vragen heeft over andere systeemapps die zijn geïnstalleerd op uw apparaat.

Apps opnieuw installeren

U kunt op elk gewenst moment teruggaan naar het gedeelte 'Mijn apps' van de Google Play Store-app op uw telefoon of tablet om een gekochte app die u eerder heeft verwijderd, opnieuw te installeren. Het gedeelte 'Mijn apps' openen:

1. Open de Google Play Store Google Play Store-app.
  2. Raak het Play Store-pictogram Google Play Store > Mijn apps aan.
  3. Raak Alle aan.
  4. Selecteer de app die u wilt installeren.