Apps verwijderen of uitschakelen op Android-apparaten

U kunt apps die u op uw telefoon heeft geïnstalleerd, ook weer verwijderen. Als u een app verwijdert waarvoor u heeft betaald, kunt u de app later opnieuw installeren zonder deze opnieuw te hoeven kopen. U kunt ook systeem-apps uitschakelen die bij uw telefoon zijn geleverd.

Opmerking: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 8.1 en hoger. Bekijk meer informatie over hoe u uw Android-versie controleert.

Geïnstalleerde apps verwijderen

1. Open de Google Play Store-app Google Play.
  2. Tik op Menu Menu en dan Mijn apps en games.
  3. Tik op de app of game.
  4. Tik op Verwijderen
Tip: Als u een app verwijdert of uitschakelt, kunt u deze weer toevoegen aan uw telefoon of opnieuw inschakelen. Als u een app heeft gekocht, kunt u de app opnieuw installeren zonder deze nogmaals te kopen. Meer informatie over het opnieuw installeren en inschakelen van apps

Bij uw telefoon geleverde apps uitschakelen

Belangrijk: Bepaalde systeem-apps die vooraf zijn geïnstalleerd op uw Android-telefoon, kunnen niet worden verwijderd. U kunt deze apps wel uitschakelen, zodat ze niet worden weergegeven in de lijst met apps op uw telefoon.

1. Open de app Instellingen op uw telefoon.
  2. Tik op Apps en meldingen.
  3. Tik op de app die u wilt uitschakelen. Als deze niet wordt weergegeven, tikt u eerst op Alle apps bekijken of App-info.
  4. Tik op Uitschakelen.