Apps verwijderen en uitschakelen

U kunt apps van uw apparaat verwijderen als u ze niet meer wilt gebruiken of als u opslagruimte wilt vrijmaken. Als u een app verwijdert waarvoor u heeft betaald, kunt u deze later opnieuw installeren zonder dat u de app nog een keer hoeft te kopen.

Apps verwijderen of uitschakelen

1. Ga naar de app Instellingen van uw apparaat.
  2. Selecteer Apps of App-beheer.
  3. Tik op de app die u wilt verwijderen. Mogelijk moet u naar rechts of links vegen om de app te vinden.
  4. Tik op Verwijderen of Uitschakelen.

Verwijderen versus uitschakelen

Er zijn twee manieren om apps te verwijderen, afhankelijk van of u de app heeft gedownload of dat deze vooraf was geïnstalleerd op uw apparaat:

• Gedownloade apps verwijderen: als u een app heeft gedownload van Google Play, kunt u deze volledig verwijderen van uw apparaat.
  • Vooraf geïnstalleerde apps uitschakelen: sommige apps zijn vooraf geïnstalleerd op uw apparaat. U kunt deze apps uitschakelen, maar u kunt ze niet volledig verwijderen. Nadat een app is uitgeschakeld, wordt deze verborgen op uw apparaat.

Opmerking: Als u een systeemapp uitschakelt, kan dit ertoe leiden dat andere apps niet goed werken en dat uw bijbehorende gegevens voor die app worden verwijderd.

Apps opnieuw installeren

Als u een app verwijdert of uitschakelt, kunt u deze weer toevoegen aan uw apparaat. Als u een app heeft gekocht, kunt u deze weer toevoegen zonder dat u deze opnieuw hoeft te kopen. Ga naar apps opnieuw installeren en weer inschakelen voor meer informatie.