Gedownloade apps verwijderen

Apps die u in Google Play heeft gedownload, kunnen van uw apparaat worden verwijderd. Als u een app heeft gekocht, kunt u deze op een later tijdstip altijd opnieuw installeren.

Tip: Apps die vooraf op uw apparaat zijn geïnstalleerd, kunnen niet altijd worden verwijderd. Neem voor meer informatie contact op met uw mobiele provider of raadpleeg Systeemapps van Google Play in- en uitschakelen.

Apps verwijderen via het menu 'Instellingen' op uw apparaat

Ga als volgt te werk om een app te verwijderen die u niet langer wilt:

1. Ga op uw apparaat naar het menu Instellingen > Apps of App-beheer (dit kan variëren afhankelijk van uw apparaat).
  2. Tik op de app die u wilt verwijderen.
  3. Tik op Verwijderen.

Als de knop Verwijderen niet wordt weergegeven of als u alleen de optie 'Updates verwijderen' ziet, kan de betreffende app niet permanent van uw apparaat worden verwijderd.

Apps verwijderen via de Google Play Store-app

1. Open de Google Play Store-app Google Play Store.
  2. Tik op het menupictogram Google Play Store Menu Icon > Mijn apps.
  3. Tik op een app met het label 'Geïnstalleerd' en selecteer Verwijderen.