Apps verwijderen of uitschakelen op Android-apparaten

U kunt op uw apparaat geïnstalleerde apps verwijderen wanneer u ze niet meer nodig heeft of wanneer u opslagruimte wilt vrijmaken. Als u een app verwijdert waarvoor u heeft betaald, kunt u de app later opnieuw installeren zonder deze opnieuw te hoeven kopen.

U kunt ook systeem-apps uitschakelen die al op uw apparaat waren geïnstalleerd toen u het kocht. Als u instant-apps gebruikt, kunt u ook de gegevens van een instant-app wissen of u volledig afmelden voor instant-apps. Instant-apps op uw apparaat beheren

Android-apps verwijderen die u heeft geïnstalleerd

1. Open de app Instellingen Instellingen van uw apparaat.
  2. Tik op Apps of App-beheer.
  3. Tik op de app die u wilt verwijderen. Mogelijk moet u scrollen om de app te vinden.
  4. Tik op Verwijderen.

Vooraf geïnstalleerde systeem-apps uitschakelen

Sommige apps die vooraf zijn geïnstalleerd op uw Android-apparaat, kunnen niet worden verwijderd. U kunt deze apps echter wel uitschakelen, zodat ze worden verborgen in de lijst met apps op uw apparaat.

1. Open de app Instellingen Instellingen op uw apparaat.
  2. Tik op Apps of App-beheer.
  3. Tik op de app die u wilt verwijderen. Mogelijk moet u scrollen om de app te vinden.
  4. Tik op Uitschakelen.

Verwijderde apps opnieuw installeren

Als u een app verwijdert of uitschakelt, kunt u deze weer toevoegen aan uw apparaat. Als u een app heeft gekocht, kunt u de app opnieuw installeren zonder deze nogmaals te kopen. Bekijk meer informatie over het opnieuw installeren en inschakelen van apps.