Apps verwijderen en uitschakelen

U kunt apps van uw apparaat verwijderen als u ze niet meer nodig heeft of opslagruimte moet vrijmaken. Als u een app verwijdert waarvoor u heeft betaald, kunt u deze later opnieuw installeren zonder dat u de app nog een keer hoeft te kopen.

Apps verwijderen of uitschakelen

1. Open de app Instellingen Instellingen van uw apparaat.
  2. Tik op Apps of App-beheer.
  3. Tik op de app die u wilt verwijderen. Mogelijk moet u scrollen om de app te vinden.
  4. Tik op Verwijderen of Uitschakelen.

Verwijderen versus uitschakelen

Er zijn twee manieren om apps te verwijderen, afhankelijk van of u de app heeft gedownload of dat deze vooraf was geïnstalleerd op uw apparaat:

• Gedownloade apps verwijderen
    Als u een app heeft gedownload van Google Play, kunt u de app volledig verwijderen van uw apparaat.
  • Vooraf geïnstalleerde apps uitschakelen
    Sommige apps zijn vooraf geïnstalleerd op uw apparaat. U kunt deze apps uitschakelen, maar u kunt ze niet volledig verwijderen. Nadat een app is uitgeschakeld, wordt deze verborgen op uw apparaat.

Opmerking: Als u een vooraf geïnstalleerde app uitschakelt, kunnen de gegevens die bij die app horen, worden verwijderd en werken andere apps mogelijk niet meer correct.

Apps opnieuw installeren

Als u een app verwijdert of uitschakelt, kunt u deze weer toevoegen aan uw apparaat. Als u een app heeft gekocht, kunt u de app opnieuw installeren zonder deze nogmaals te kopen. Bekijk meer informatie over het opnieuw installeren en inschakelen van apps.