Käyttämättömien sovellusten poistaminen, käytöstä poistaminen ja hallinnointi Androidissa

Voit poistaa laitteellesi asennettuja sovelluksia. Jos haluat asentaa aiemmin poistamasi maksullisen sovelluksen, sitä ei tarvitse ostaa uudelleen. Voit lisäksi poistaa käytöstä puhelimelle valmiiksi asennettuja sovelluksia.

Tärkeää: Osa näistä ohjeista koskee vain Android 13:a ja sitä uudempia versioita. Näin voit tarkistaa laitteesi Android-version.

Asennettujen sovellusten poistaminen

1. Avaa Google Play Kauppa ‑sovellus Google Play.
  2. Napauta oikeassa yläkulmassa olevaa profiilikuvaketta.
  3. Valitse Hallinnoi sovelluksia ja laitteita ja sitten Hallinnoi.
  4. Valitse sovellus, jonka haluat poistaa.
  5. Valitse Poista.
Vinkki: Jos poistat sovelluksen käytöstä tai kokonaan, voit palauttaa sen puhelimellesi. Jos olet ostanut sovelluksen, voit asentaa sen takaisin ostamatta sitä uudestaan. Lue, kuinka voit asentaa sovelluksen uudelleen tai ottaa sen uudelleen käyttöön.

Puhelimen mukana tulleiden sovellusten poistaminen

Et voi poistaa tiettyjä Android-puhelimelle valmiiksi asennettuja järjestelmäsovelluksia. Joillain puhelimilla voit kuitenkin ottaa ne pois päältä, jolloin ne eivät näy puhelimen sovellusluettelossa. Pyydä ohjeet sovellusten käytöstä poistamiseen laitteen valmistajalta.

Käyttämättömät sovellukset

Jos et ole käyttänyt sovelluksia pitkään aikaan, Android optimoi ne näin:

• Tilan vapauttaminen poistamalla tilapäisiä tiedostoja
  • Sovelluslupien peruuttaminen
  • Sovellusten toiminnan taustalla ja ilmoitusten lähettämisen lopettaminen

Näet käyttämättömät ja optimoidut sovellukset Sovellukset ja sitten Käyttämättömät sovellukset ‐kohdasta.

Jos haluat sulkea pois tiettyjä sovelluksia tästä ominaisuudesta, valitse päälle/pois-kytkin Sovelluksen tiedot ja sitten Käyttämättömät sovellukset ja sitten Poista lupia ja vapauta tilaa.

Muita lähteitä