Dölja enheter och lägga till smeknamn på enheter

Du kan välja vilka av dina enheter som ska visas i appmenyerna på webbplatsen Google Play. Om du döljer en enhet går det inte att installera appar på den via webbläsaren. Om du lägger till smeknamn på enheterna blir det enklare att se vilken som är vilken när du installerar appar.

Ta bort enheter på Google Play

Google Play håller reda på vilka enheter du har använt tidigare. Det går inte att ta bort en enhet från historiken på Google Play, men du kan ta bort ditt konto från en enhet. Om du tar bort kontot från en enhet kan enhetens nya ägare inte se din historik eller aktivitet på Google Play.

Dölja enheter på Google Play

Om du har gjort dig av med eller slutat använda en enhet kan du dölja den så att den inte visas när du laddar ned något via webbläsaren på datorn eller på en mobil enhet:

1. Besök inställningssidan för Google Play i en webbläsare.
  2. Välj Visa i menyer under Synlighet bredvid varje enhet som ska visas på Google Play.

Lägga till ett smeknamn på en enhet

Du kan lägga till smeknamn på enheterna så att det blir enklare att se vilken som är vilken. Det kan vara praktiskt om du har många enheter kopplade till kontot.

Så här lägger du till ett smeknamn på en enhet:

1. Besök inställningssidan för Google Play i en webbläsare.
  2. Välj Redigera vid enheten som du vill ge ett smeknamn.
  3. Ange enhetens namn under Smeknamn i textrutan som visas.
  4. Välj Uppdatera.