Als voorzorgsmaatregel in het kader van COVID-19 werken we met een beperkt team van supportspecialisten. Bekijk de opties om contact op te nemen met een supportspecialist of raadpleeg het Helpcentrum

Apparaten verbergen en bijnamen voor apparaten toevoegen

Je kunt kiezen welke van je apparaten worden weergegeven in app-menu's op de website van Google Play. Als je een apparaat verbergt, kun je vanuit je webbrowser geen apps installeren op dat apparaat. Als je een bijnaam voor een apparaat toevoegt, kun je dat apparaat gemakkelijker herkennen als je apps wilt installeren.

Apparaten verwijderen op Google Play

Google Play houdt je eerder gebruikte apparaten bij. Je kunt een apparaat niet uit je Google Play-geschiedenis verwijderen, maar je kunt wel je account van een apparaat verwijderen. Als je je account verwijdert van een oud apparaat, kan de nieuwe eigenaar je Google Play-geschiedenis of -activiteit niet zien.

Apparaten verbergen op Google Play

Als je een apparaat niet meer hebt of gebruikt, kun je het apparaat verbergen zodat het niet wordt weergegeven als je iets downloadt via je computer of mobiele browser:

1. Ga in een webbrowser naar de instellingen voor Google Play.
  2. Selecteer onder Zichtbaarheid de optie Weergeven in menu's naast elk apparaat dat je wilt weergeven op Google Play.

Een bijnaam voor een apparaat toevoegen

Je kunt bijnamen voor apparaten toevoegen zodat je ze makkelijker kunt herkennen. Dit is handig als je meerdere apparaten hebt gekoppeld aan je account.

Een bijnaam toevoegen voor een apparaat:

1. Ga in een webbrowser naar de instellingen voor Google Play.
  2. Selecteer Bewerken naast het apparaat dat je een bijnaam wilt geven.
  3. Geef je apparaat een naam in het tekstveld Bijnaam.
  4. Selecteer Updaten.