Apparaten verbergen en bijnamen voor apparaten toevoegen

U kunt kiezen welke van uw apparaten worden weergegeven in app-menu's op de website van Google Play-website. Als u een apparaat verbergt, kunt u vanuit uw webbrowser geen apps installeren op dat apparaat. Als u een bijnaam voor een apparaat toevoegt, kunt u dat apparaat gemakkelijker herkennen wanneer u apps wilt installeren.

Opmerking: Het is niet mogelijk een apparaat te verwijderen uit uw Google Play-apparaatgeschiedenis.

Apparaten verbergen op Google Play

Als u een apparaat niet meer heeft of gebruikt, kunt u het apparaat verbergen zodat het niet wordt weergegeven wanneer u iets downloadt via uw computer of mobiele browser:

1. Ga in een webbrowser naar Instellingen voor Google Play.
  2. Gebruik de selectievakjes onder 'Zichtbaarheid' om te selecteren welke apparaten worden weergegeven in uw menu's.

Een bijnaam voor een apparaat toevoegen

U kunt bijnamen voor apparaten toevoegen zodat u ze gemakkelijker kunt herkennen. Dit is handig als u meerdere apparaten heeft gekoppeld aan uw account.

Een bijnaam voor een apparaat toevoegen:

1. Ga in een webbrowser naar Instellingen voor Google Play.
  2. Ga naar het apparaat waarvoor u een bijnaam wilt toevoegen en selecteer Bewerken.
  3. Geef uw apparaat een naam in het tekstveld 'Bijnaam'.
  4. Selecteer Updaten om de bijnaam voor uw apparaat op te slaan.