E-boeken kopen en lezen

Je kunt Google Play Boeken gebruiken om e-boeken op meer dan één apparaat te downloaden en lezen. Je kunt ook bestanden uploaden en boeken afdrukken.

E-boeken kopen en downloaden

Je kunt beschikbare e-boeken zoeken en kopen op play.google.com.

1. Open een mobiele browser (zoals Safari) op je iPhone of iPad en dan open play.google.com/store/books.
  2. Log in op hetzelfde Google-account als in de Google Play Boeken-app.
  3. Zoek naar een e-boek of bekijk aanbevelingen.
    • Tik op de omslagafbeelding voor meer informatie over een e-boek.
    • Tik op de prijs en dan E-boek kopen als je het e-boek wilt downloaden.
    • Tik op Voorbeeld om een voorbeeld te lezen.

Belangrijk: Je kunt geen e-boeken kopen of huren via de Google Play Boeken-app op je iPhone en iPad. Tik in plaats daarvan op Toevoegen aan verlanglijstje Toevoegen aan verlanglijstje. Rond daarna je aankoop af in een webbrowser. Meer informatie over je verlanglijstje

Weergaveopties

Tip: Niet alle e-boeken bieden meerdere weergaveopties.

Afhankelijk van het boek kun je een e-boek weergeven als:
  • Originele pagina's: Lees het boek in een vaste pagina-indeling die meestal overeenkomt met de gedrukte editie.
  • Doorlopende tekst: Wijzig weergaveopties zoals lettertype, tekstgrootte en regelafstand.

Meer informatie over het wijzigen van de weergave-instellingen van een e-boek

Het e-boek openen en lezen in je Google Play-app

1. Download de Play Boeken-app Play Boeken kosteloos op je iPhone of iPad.
  2. Open de Google Play Boeken-app Play Boeken.
  3. Log in op het Google-account waarmee je je e-boek hebt gekocht.
  4. Tik rechtsonder op Bibliotheek.
  5. Selecteer je e-boek.
    • Tik bovenaan op Weergaveopties Weergaveopties als je het lettertype, de tekstgrootte of andere opmaak wilt wijzigen.
    • Tik onderaan op Inhoudsopgave Inhoudsopgave en dan selecteer een hoofdstuk of gedeelte als je naar een hoofdstuk, bookmark of notitie wilt gaan.

Voorbeelden van kosteloze e-boeken vinden

1. Zorg dat je iPhone of iPad is verbonden met internet.
  2. Open de Google Play Boeken-app Play Boeken.
  3. Kies een actie:
    • Tik op Home om aanbevolen boeken te vinden.
    • Tik op een boek.
    • Tik op Voorbeeld om te beginnen met lezen.
Nadat je een boek hebt gedownload, kun je het offline lezen.

Bestanden uploaden en boeken afdrukken

1. Open de map Bestanden op je iPhone of iPad.
  2. Tik op Openen met de Play Boeken-app.
  3. Lees je content.
Tip: Je kunt e-boeken alleen afdrukken vanaf je computer.