Köpa och läsa e-böcker

Du kan ladda ned och läsa e-böcker på flera enheter med Google Play Böcker. Det går även att ladda upp filer och skriva ut böcker.

Köpa och ladda ned e-böcker

Du kan söka efter och köpa tillgängliga e-böcker på play.google.com.

1. Öppna en mobil webbläsare, t.ex. Safari, på iPhone eller iPad följt av öppna play.google.com/store/books.
  2. Logga in med Google-kontot som du använder i appen Google Play Böcker.
  3. Sök efter en e-bok eller bläddra bland rekommendationer.
    • Om du vill veta mer om en e-bok trycker du på omslagsbilden.
    • Om du vill ladda ned e-boken trycker du på priset följt av Köp e-bok.
    • Om du vill läsa ett utdrag trycker du på Utdrag.

Viktigt! Du kan inte köpa eller hyra e-böcker i appen Google Play Böcker på iPhone och iPad. Tryck i stället på Lägg till på önskelistan Lägg till på önskelistan. Slutför sedan köpet i en webbläsare. Läs mer om önskelistan.

Visningsalternativ

Tips! Alla e-böcker har inte båda visningsalternativen.

Du kan läsa en e-bok i något av följande format, beroende på vilken bok det är:
  • Ursprungliga sidor: Läs boken med en oföränderlig layout, normalt samma som den tryckta versionen har.
  • Löpande text: Ändra visningsalternativ som teckensnitt, textstorlek och radavstånd.

Läs mer om hur du ändrar visningsinställningarna för en e-bok.

Öppna och läsa e-böcker i Google Play-appen

1. Ladda ned Play Böcker-appen Play Böcker utan kostnad på en iPhone eller iPad.
  2. Öppna Google Play Böcker-appen Play Böcker.
  3. Logga in på Google-kontot som du använde när du köpte e-boken.
  4. Tryck på Bibliotek nere till höger.
  5. Välj din e-bok.
    • Du kan ändra teckensnitt, textstorlek eller annan formatering genom att trycka på Visningsalternativ Visningsalternativ högst upp.
    • Tryck på Innehåll Innehållsförteckning följt av för att hoppa till ett kapitel eller avsnitt.

Hitta kostnadsfria utdrag ur e-böcker

1. Kontrollera att din iPhone eller iPad är ansluten till internet.
  2. Öppna appen Google Play Böcker Play Böcker.
  3. Välj en åtgärd:
    • Tryck på Start för att se rekommenderade böcker.
    • Tryck på en bok.
    • Tryck på Utdrag.
När du har laddat ned en bok kan du läsa den offline.

Ladda upp filer och skriva ut böcker

1. Öppna mappen Filer på en iPhone eller iPad.
  2. Tryck på Öppna med Play Böcker-appen.
  3. Läs innehållet.
Tips! Det hår bara att skriva ut e-böcker med en dator.