Som en försiktighetsåtgärd mot covid-19 arbetar vi just nu med ett begränsat supportteam. Se dina alternativ för att kontakta en supportspecialist eller besök hjälpcentret

Köpa och läsa e-böcker

Du kan ladda ned och läsa e-böcker på flera enheter med Google Play Böcker. Det går även att ladda upp filer och skriva ut böcker.

Köpa e-böcker

1. Öppna Google Play Böcker på datorn.
  2. Klicka på Butik följt av sök efter e-boken du vill läsa.
  3. Klicka på e-boken följt av rulla ned och läs informationen, t.ex. på vilka enheter det går att läsa e-boken.
  4. Klicka på priset högst upp.
  5. Välj betalningsmetod > klicka på Köp e-bok.

Visningsalternativ

Tips! Alla e-böcker har inte båda visningsalternativen.

Du kan läsa en e-bok i något av följande format, beroende på vilken bok det är:
  • Ursprungliga sidor: Läs boken med en oföränderlig layout, normalt samma som den tryckta versionen har.
  • Löpande text: Ändra visningsalternativ som teckensnitt, textstorlek och radavstånd.

Läs mer om hur du ändrar visningsinställningarna för en e-bok.

Läsa e-böcker

När du läser e-böcker kan du ändra teckensnitt, textstorlek och hoppa till kapitel.

Öppna en e-bok i Google Play Böcker.

• Du kan ändra teckensnitt, textstorlek och annan formatering genom att klicka på Visningsalternativ Gmail Compose Size icon.
  • Om du vill hoppa till ett kapitel, ett bokmärke, en anteckning eller ett informationskort klickar du på Innehåll Innehållsförteckning .

Skriva ut böcker

Om du vill skriva ut en e-bok behöver du ladda ned e-boken på en dator.

Viktigt! För vissa e-böcker finns det gränser för hur mycket du får skriva ut. Dessa gränser anges av bokens förläggare och varierar beroende på vilken bok det är. Dessa gränser kallas för kopieringsskydd (Digital Rights Management, DRM).

Hyra böcker

1. Öppna Google Play Böcker Play Böcker på enheten.
  2. Bläddra bland textböcker som går att hyra eller sök efter en specifik bok.
  3. Klicka på boken du vill hyra.
    • Så här tar du reda på om du kan hyra boken: Kontrollera om det står Hyr bredvid priset.
    • Så här tar du reda på hur länge uthyrningen varar: Välj Hyr och läs informationen i popup-fönstret.
  4. Om du vill hyra boken väljer du priset och slutför betalningsprocessen.
    • Uthyrningsperioden börjar när du har slutfört betalningen – även om du inte har öppnat boken.
  5. Om du vill se när uthyrningstiden löper ut öppnar du Mina böcker och läser på bokens omslag.
Tips! Böcker vars uthyrningsperiod har tagit slut är märkta med Hyrtiden har löpt ut. Om du behöver boken en längre period kan du hyra den igen eller köpa den. Dina markeringar och anteckningar är fortfarande tillgängliga under nya uthyrningsperioder.