Köpa och läsa e-böcker

Du kan ladda ned och läsa e-böcker på flera enheter med Google Play Böcker. Det går även att ladda upp filer och skriva ut böcker.

Köpa e-böcker

1. Öppna Google Play Böcker på datorn.
  2. Klicka på Butik följt av sök efter e-boken du vill läsa.
  3. Klicka på e-boken följt av rulla ned och läs informationen, t.ex. på vilka enheter det går att läsa e-boken.
  4. Klicka på priset högst upp.
  5. Välj betalningsmetod > klicka på Köp e-bok.

Visningsalternativ

Beroende på vilket filformat som utgivaren har använt för innehållet kan ett eller båda av visningsalternativen nedan gälla för din bok:
  • Ursprungliga sidor: Boken visas i en layout med fasta sidor som vanligtvis kommer från en PDF som överensstämmer med den tryckta versionen. Om du vill öka textens storlek på en liten skärm kan du zooma in eller byta till liggande läge i helskärm.
  • Löpande text: Du kan välja bland visningsalternativ som teckensnitt, textstorlek och radavstånd.
Du hittar tillgängliga visningsalternativ i avsnittet Funktioner på bokens informationssida i Play Butik.

Läsa e-böcker

När du läser e-böcker kan du ändra teckensnitt, textstorlek och hoppa till kapitel.

Öppna en e-bok i Google Play Böcker.

• Du kan ändra teckensnitt, textstorlek och annan formatering genom att klicka på Visningsalternativ Gmail Compose Size icon.
  • Om du vill hoppa till ett kapitel, ett bokmärke, en anteckning eller ett informationskort klickar du på Innehåll Innehållsförteckning .

Ladda upp filer

Du kan läsa PDF- och EPUB-dokument med Google Play Böcker. När du laddar upp PDF- och EPUB-dokument till Google Play Böcker kan du läsa dem på vilken enhet som helst med Play Böcker.

Med EPUB-dokument kan du även använda bokmärken, markeringar och anteckningar på alla dina enheter.

1. Öppna Google Play Böcker på datorn.
  2. Klicka på Mina böcker till vänster.
  3. Klicka på Ladda upp filer uppe till höger.
  4. Hitta den PDF- eller EPUB-fil du vill ladda upp. Klicka på Välj.
Filer som du har laddat upp visas i biblioteket med uppladdningar.

Skriva ut böcker

Om du vill skriva ut en e-bok behöver du ladda ned e-boken på en dator.

Viktigt! För vissa e-böcker finns det gränser för hur mycket du får skriva ut. Dessa gränser anges av bokens förläggare och varierar beroende på vilken bok det är. Dessa gränser kallas för kopieringsskydd (Digital Rights Management, DRM).

Hyra läroböcker och andra böcker

På Google Play Böcker kan du hyra digitala versioner av vissa läroböcker och andra böcker.

Viktigt! Hyrperioden startar så fort du har köpt boken – även om du inte har öppnat den.

1. Öppna Google Play Böcker Play Böcker på enheten.
  2. Bläddra bland textböcker som går att hyra eller sök efter en specifik bok.
  3. Klicka på boken du vill hyra.
  4. Kontrollera att det står Hyr bredvid priset. Det står även hur många dagar du får hyra boken.
  5. Klicka på priset och gå till kassan för att hyra boken.
  6. Om du vill se när uthyrningstiden löper ut öppnar du biblioteket och läser på bokens omslag.

Om uthyrningstiden är slut visas texten Uthyrningstiden har löpt ut. Om du behöver boken en längre period kan du hyra den igen eller köpa läroboken. Du kan fortfarande se markeringar och anteckningar.