Kjøp og les e-bøker

Du kan bruke Google Play Bøker til å laste ned og lese e-bøker på mer enn én enhet. Du kan også laste opp filer og skrive ut bøker.

Last ned og installer Google Play Bøker

1. Sørg for at Android-enheten din er koblet til internett.
  2. Last ned Google Play Bøker-appen Play Bøker.

Kjøp e-bøker

1. Åpne Google Play Bøker-appen Play Bøker på Android-enheten din.
  2. Søk etter e-boken du vil lese.
  3. Velg en e-bok og så trykk på prisen.
  4. [Valgfritt] Avhengig av boken kan det hende du også kan lese et utdrag. Trykk på Utdrag.

Visningsalternativer

Tips: Ikke alle e-bøker har mer enn ett visningsalternativ.

Avhengig av boken du leser, kan du lese e-bøker som:
  • Originalsider: Les boken i et fast sideoppsett som vanligvis samsvarer med den trykte utgaven.
  • Flytende tekst: Endre visningsalternativer som skrifttype, tekststørrelse og linjeavstand.

Finn ut hvordan du endrer visningsinnstillingene for e-bøker.

Les e-bøker

Du kan endre skrifttype og tekststørrelse samt hoppe til kapitler når du leser e-bøker.

1. Åpne Google Play Bøker-appen Play Bøker på Android-enheten din.
  2. Velg en bok.
  3. Trykk på midten av siden.
    • Sveip for å bla raskt gjennom sider.
    • For å hoppe til et kapittel, bokmerke eller notat, trykk på Innhold Innhold.
    • For å endre skrifttype, tekststørrelse eller linjeavstand, trykk på Visningsalternativer Visningsalternativer.
    • For å endre lysstyrke eller bakgrunnsfarge, trykk på Visningsalternativer Visningsalternativer og så Belysning.
    • For å angi at skjermen skal justeres basert på klokkeslett, trykk på Innstillinger Innstillinger.
  4. For å gå tilbake til e-boken, trykk på midten av siden igjen, eller trykk på Tilbake.

Du kan laste ned e-bøker til enheten din eller SD-kortet ditt. Finn ut hvordan du laster ned bøker og leser dem uten nett.

Skriv ut bøker

Du kan skrive ut e-bøker på datamaskiner.

Viktig: Enkelte e-bøker har grenser for hvor mange sider du kan skrive ut. Disse begrensningene angis av bokens utgiver og varierer avhengig av boken. Disse begrensningene kalles digital rettighetsadministrasjon (DRM).