Kjøp og les e-bøker

Du kan bruke Google Play Bøker til å laste ned og lese e-bøker på mer enn én enhet. Du kan også laste opp filer og skrive ut bøker.

Kjøp og last ned e-bøker

Du kan søke etter og kjøpe tilgjengelige e-bøker fra play.google.com.

1. Åpne nettleseren din på iPhone eller iPad, for eksempel Safari, og gå til og så åpne play.google.com/store/books.
  2. Logg på den samme Google-kontoen som du bruker i Google Play Bøker-appen.
  3. Søk etter en e-bok, eller bla gjennom anbefalingene.
    • For å finne ut mer om en e-bok, trykk på omslagsbildet.
    • For å laste ned e-boken, trykk på prisen og så Kjøp e-boken.
    • For å lese et utdrag, trykk på Utdrag.

Viktig: Du kan ikke kjøpe eller leie e-bøker i Google Play Bøker-appen på iPhone eller iPad. Trykk på Legg til i ønskelisten Legg til i ønskelisten i stedet. Fullfør deretter kjøpet i en nettleser. Finn ut mer om ønskelisten din.

Visningsalternativer

Tips: Ikke alle e-bøker har mer enn ett visningsalternativ.

Avhengig av boken du leser, kan du lese e-bøker som:
  • Originalsider: Les boken i et fast sideoppsett som vanligvis samsvarer med den trykte utgaven.
  • Flytende tekst: Endre visningsalternativer som skrifttype, tekststørrelse og linjeavstand.

Finn ut hvordan du endrer visningsinnstillingene for e-bøker.

Åpne og les e-bøker i Google Play-appen

1. Last ned Play Bøker-appen Play Bøker kostnadsfritt på iPhone eller iPad.
  2. Åpne Google Play Bøker-appen Play Bøker.
  3. Logg på Google-kontoen du brukte da du kjøpte e-boken.
  4. Nederst til høyre trykker du på Bibliotek.
  5. Velg e-boken.
    • For å endre skrifttype, tekststørrelse eller annen formatering, trykk øverst på Visningsalternativer Visningsalternativer.
    • For å hoppe til et kapittel, bokmerke eller notat, trykk nederst på Innhold Innhold og så velg et kapittel eller avsnitt.

Finn kostnadsfrie utdrag av e-bøker

1. Sørg for at du er koblet til internett på iPhone eller iPad.
  2. Åpne Google Play Bøker-appen Play Bøker.
  3. Velg en handling:
    • For å finne anbefalte bøker, trykk på Hjem.
    • Trykk på en bok.
    • Trykk på Utdrag for å begynne å lese.
Når du har lastet ned en bok, kan du lese den uten nett.

Last opp filer og skriv ut bøker

1. Åpne Filer-mappen på iPhone eller iPad.
  2. Trykk på Åpne med Play Bøker-appen.
  3. Les innholdet.
Tips: Du kan bare skrive ut e-bøker på datamaskiner.