E-boeken kopen en lezen

U kunt Google Play Boeken gebruiken om e-boeken op meer dan één apparaat te downloaden en lezen. U kunt ook bestanden uploaden en boeken afdrukken.

E-boeken kopen en downloaden

U kunt beschikbare e-boeken zoeken en kopen op play.google.com.

1. Open een mobiele browser (zoals Safari) op uw iPhone of iPad en dan open play.google.com/store/books.
  2. Log in op hetzelfde Google-account als in de Google Play Boeken-app.
  3. Zoek naar een e-boek of bekijk aanbevelingen.
    • Tik op de omslagafbeelding voor meer informatie over een e-boek.
    • Tik op de prijs en dan E-boek kopen als u het e-boek wilt downloaden.
    • Tik op Gratis voorbeeld als u een voorbeeld wilt lezen.

Belangrijk: U kunt geen e-boeken kopen of huren via de Google Play Boeken-app op uw iPhone en iPad.

Weergaveopties

Afhankelijk van de bestandsindeling(en) van de content die de uitgever heeft geleverd, kan uw boek een of beide onderstaande weergaveopties hebben:
  • Originele pagina's: U ziet het boek met een vaste pagina-indeling, meestal vanuit een pdf die overeenkomt met de gedrukte editie. Als u de tekstgrootte wilt vergroten op een klein scherm, kunt u inzoomen of overschakelen naar de liggende modus op volledige breedte.
  • Doorlopende tekst: U kunt kiezen uit weergaveopties, zoals lettertype, tekstgrootte en regelafstand.

U vindt de beschikbare weergaveoptie(s) in het gedeelte Functies op de informatiepagina van het boek in de Play Store.

Het e-boek openen en lezen in uw Google Play-app

1. Download de gratis Play Boeken-app Play Boeken op uw iPhone of iPad.
  2. Open de Google Play Boeken-app Play Boeken.
  3. Log in op het Google-account waarmee u uw e-boek heeft gekocht.
  4. Tik rechtsonder op Bibliotheek.
  5. Selecteer uw e-boek.
    • Als u het lettertype, de tekstgrootte of andere opmaak wilt wijzigen, tikt u bovenaan op Weergaveopties Weergaveopties.
    • Als u naar een hoofdstuk, bladwijzer of notitie wilt gaan, tikt u linksonder op Content Inhoudsopgave . Selecteer een hoofdstuk of paragraaf.

Gratis voorbeelden van e-boeken vinden

1. Zorg ervoor dat uw iPhone of iPad is verbonden met internet.
  2. Open de Google Play Boeken-app Play Boeken.
  3. Kies een actie:
    • Tik op Homepage om aanbevolen boeken te vinden.
    • Tik op een boek.
    • Tik op Gratis voorbeeld om te beginnen met lezen.
Nadat u een boek heeft gedownload, kunt u het offline lezen.

Bestanden uploaden en boeken afdrukken

Het uploaden van bestanden is alleen beschikbaar op desktopcomputers en op Android-apparaten.

Tip: You can only print ebooks using your computer.

Donkere modus

Als u de donkere modus wilt gebruiken voor de Play Boeken-app, moet u iOS 13 of hoger gebruiken.
  1. Open de Google Play Boeken-app Play Boeken op uw iPhone of iPad.
  2. Open Instellingen Instellingen.
  3. Tik op Weergave en helderheid.
  4. Tik bovenaan op Donker.

Studieboeken en boeken huren

U kunt digitale versies van sommige studieboeken huren op Google Play Boeken.

Belangrijk: Uw huurperiode begint zodra u uw aankoop doet, zelfs als u het boek niet meteen opent.

1. Open Google Play Boeken Play Boeken op uw apparaat.
  2. Browse door studieboeken die te huur zijn of zoek naar een specifiek boek.
  3. Klik op het boek dat u wilt huren.
  4. Controleer of de tekst Huren naast de prijs wordt vermeld. U kunt ook zien hoeveel dagen u het boek kunt huren.
  5. Als u wilt huren, klikt u op de prijs en rekent u af.
  6. Als u wilt weten hoeveel tijd u heeft voordat de huurperiode afloopt, gaat u naar uw bibliotheek en controleert u de omslag van het boek.

Bij gehuurde items waarvan de huurperiode is beëindigd, wordt Verlopen vermeld. Als u het studieboek nog niet uit heeft, kunt u het opnieuw huren of het boek kopen. U kunt uw markeringen en opmerkingen nog steeds bekijken.