Boeken lezen via Google Play

Nadat u e-boeken via Google Play heeft gekocht en gedownload, kunt u het volgende doen:

• Online en offline lezen
  • E-boeken lezen op meerdere apparaten
  • Naar een ander deel van het e-boek springen
  • Het lettertype, de helderheid en andere weergaveopties wijzigen

Een boek openen

1. Open de Google Play Boeken-app Play Boeken.
  2. Tik onderaan op Bibliotheek Bibliotheek.
  3. Tik op de omslag om een e-boek te openen.

Naar een pagina of hoofdstuk gaan

1. Open de Google Play Boeken-app Play Boeken.
  2. Open een e-boek.
  3. Tik op het midden van de pagina.
    • Tik linksonder op Inhoudsopgave Inhoud als u naar een hoofdstuk, bladwijzer of notitie wilt gaan. Selecteer een hoofdstuk of gedeelte waar u naartoe wilt gaan.
    • Gebruik de schuifregelaar onderaan om naar een andere pagina te gaan.

Lettertype, tekstgrootte en weergave wijzigen

1. Open de Google Play Boeken-app Play Boeken.
  2. Open een e-boek.
  3. Tik op het midden van de pagina.
  4. Tik rechtsboven op Weergaveopties Weergaveopties.
    • Selecteer Tekst als u het lettertype, de tekstgrootte en de regelafstand wilt wijzigen.
    • Selecteer Toon als u de helderheid of achtergrondkleur wilt wijzigen of wilt instellen dat het scherm wordt aangepast op basis van de tijd van de dag.
  5. Tik buiten het vak met weergaveopties als u verder wilt lezen.

Opties voor het omslaan van pagina's wijzigen

1. Open de Google Play Boeken-app Play Boeken.
  2. Tik op Menu Menu en dan Instellingen Instellingen.
  3. Breng de wijzigingen aan.

Boeken lezen op een ander apparaat

Als u uw e-boek opent op een ander apparaat dan waarop u bent begonnen met lezen, wordt het e-boek automatisch geopend op de pagina waar u bent gebleven. Zorg ervoor dat:

• Uw apparaat is verbonden met internet als u stopt of begint met het lezen van uw e-boek.
  • U op beide apparaten bent ingelogd op hetzelfde account voor Google Play Boeken.

Als uw e-boek niet wordt geopend op de juiste pagina, veegt u vooruit of terug en controleert u uw wifi-verbinding.

Opmerking: Als u het e-boek heeft overgezet naar uw apparaat met Adobe Digital Editions, worden de paginaposities niet gesynchroniseerd.

Donkere modus

Als u de donkere modus wilt gebruiken voor de Play Boeken-app, moet u iOS 13 of hoger gebruiken.

1. Open Instellingen Instellingen op uw iPhone of iPad.
  2. Tik op Weergave en helderheid.
  3. Tik bovenaan op Donker.
  4. Open de Google Play Boeken-app Play Boeken.