Boeken lezen via Google Play

Nadat u e-boeken via Google Play heeft gekocht en gedownload, kunt u het volgende doen:

• Online en offline lezen
  • E-boeken lezen op meerdere apparaten
  • Naar een ander deel van het e-boek springen
  • Het lettertype, de helderheid en andere weergaveopties wijzigen

Een boek openen

1. Open de Google Play Boeken-app Play Boeken.
  2. Tik onderaan op Bibliotheek Bibliotheek.
  3. Tik op de omslag om een e-boek te openen.

Naar een pagina of hoofdstuk gaan

1. Open de Google Play Boeken-app Play Boeken.
  2. Open een e-boek.
  3. Tik op het midden van de pagina.
    • Als u naar een hoofdstuk, bladwijzer of notitie wilt gaan, tikt u onderaan op Content Inhoud. Selecteer een hoofdstuk of gedeelte waar u naartoe wilt gaan.
    • Gebruik de schuifregelaar aan de onderkant om naar een andere pagina te gaan.

Lettertype, tekstgrootte en weergave wijzigen

1. Open de Google Play Boeken-app Play Boeken.
  2. Open een e-boek.
  3. Tik op het midden van de pagina.
  4. Tik rechtsboven op Weergaveopties Weergaveopties.
    • Selecteer Tekst als u het lettertype, de tekstgrootte en de regelafstand wilt wijzigen.
    • Selecteer Toon als u de helderheid of achtergrondkleur wilt wijzigen of wilt instellen dat het scherm wordt aangepast op basis van de tijd van de dag.
  5. Als u verder wilt lezen, tikt u buiten het vak met weergaveopties.

Opties voor het omslaan van pagina's wijzigen

1. Open de Google Play Boeken-app Play Boeken.
  2. Tik op Menu Menu en dan Instellingen Instellingen.
  3. Breng de wijzigingen aan.

Boeken lezen op een ander apparaat

Wanneer u uw e-boek opent op een ander apparaat dan waarop u bent begonnen met lezen, wordt het e-boek automatisch geopend op de pagina waar u bent gebleven. Zorg dat het volgende van toepassing is:

• Uw apparaat is verbonden met internet wanneer u stopt of begint met het lezen van uw e-boek.
  • U bent op beide apparaten ingelogd op hetzelfde account voor Google Play Boeken.

Als uw e-boek niet wordt geopend op de juiste pagina, veegt u vooruit of terug en controleert u uw wifi-verbinding.

Opmerking: Als u het e-boek heeft overgezet naar uw apparaat met Adobe Digital Editions, worden de paginaposities niet gesynchroniseerd.