E-boeken kopen en lezen

U kunt Google Play Boeken gebruiken om e-boeken op meer dan één apparaat te downloaden en lezen. U kunt ook bestanden uploaden en boeken afdrukken.

E-boeken kopen

1. Open Google Play Boeken op uw computer.
  2. Klik op Winkelen en dan zoek het e-boek dat u wilt lezen.
  3. Klik op het e-boek en dan en scroll omlaag om details te bekijken, zoals op welke apparaten u het e-boek kunt lezen.
  4. Klik bovenaan op de prijs.
  5. Selecteer uw betaalmethode > klik op E-boek kopen.

Weergaveopties

Afhankelijk van de bestandsindeling(en) van de content die de uitgever heeft geleverd, kan uw boek een of beide onderstaande weergaveopties hebben:
  • Originele pagina's: U ziet het boek met een vaste pagina-indeling, meestal vanuit een pdf die overeenkomt met de gedrukte editie. Als u de tekstgrootte wilt vergroten op een klein scherm, kunt u inzoomen of overschakelen naar de liggende modus op volledige breedte.
  • Doorlopende tekst: U kunt kiezen uit weergaveopties, zoals lettertype, tekstgrootte en regelafstand.

U vindt de beschikbare weergaveoptie(s) in het gedeelte Functies op de informatiepagina van het boek in de Play Store.

E-boeken lezen

U kunt het lettertype en de tekstgrootte wijzigen en naar een specifiek hoofdstuk gaan terwijl u een e-boek leest.

Open een e-boek op Google Play Boeken.

• Klik op Weergaveopties Gmail Compose Size icon als u het lettertype, de tekstgrootte of andere opmaak wilt wijzigen.
  • Klik op Content Inhoudsopgave om naar een hoofdstuk, bladwijzer, notitie of infokaart te gaan.

Bestanden uploaden

U kunt pdf- en ePub-documenten lezen met Google Play Boeken. Als u pdf- en ePub-documenten naar Google Play Boeken uploadt, kunt u deze op elk apparaat met Play Boeken lezen.

Met ePub-documenten is het mogelijk om bladwijzers, markeringen en notities te gebruiken op al uw apparaten.

1. Open Google Play Boeken op uw computer.
  2. Klik aan de linkerkant op Mijn boeken.
  3. Klik rechtsboven op Bestanden uploaden.
  4. Zoek het pdf- of ePub-bestand dat u wilt uploaden. Klik op Selecteren.
Als u een bestand wilt bekijken dat u heeft geüpload, gaat u naar uw bibliotheek Uploads.

Boeken afdrukken

Als u e-boeken wilt afdrukken, moet u het e-boek downloaden naar uw computer.

Belangrijk: Bij sommige e-boeken is de hoeveelheid die u kunt afdrukken beperkt. Deze beperkingen worden door de uitgever van het boek vastgelegd en variëren afhankelijk van het specifieke boek. Deze beperkingen worden Digital Rights Management (DRM) genoemd.

Studieboeken en boeken huren

U kunt digitale versies van sommige studieboeken huren op Google Play Boeken.

Belangrijk: Uw huurperiode begint zodra u uw aankoop doet, zelfs als u het boek niet meteen opent.

1. Open Google Play Boeken Play Boeken op uw apparaat.
  2. Browse door studieboeken die te huur zijn of zoek naar een specifiek boek.
  3. Klik op het boek dat u wilt huren.
  4. Controleer of de tekst Huren naast de prijs wordt vermeld. U kunt ook zien hoeveel dagen u het boek kunt huren.
  5. Als u wilt huren, klikt u op de prijs en rekent u af.
  6. Als u wilt weten hoeveel tijd u heeft voordat de huurperiode afloopt, gaat u naar uw bibliotheek en controleert u de omslag van het boek.

Bij gehuurde items waarvan de huurperiode is beëindigd, wordt Verlopen vermeld. Als u het studieboek nog niet uit heeft, kunt u het opnieuw huren of het boek kopen. U kunt uw markeringen en opmerkingen nog steeds bekijken.