E-boeken kopen en lezen

U kunt Google Play Boeken gebruiken om e-boeken op meer dan één apparaat te downloaden en lezen. U kunt ook bestanden uploaden en boeken afdrukken.

Google Play Boeken downloaden en installeren

1. Zorg ervoor dat uw Android-telefoon of -tablet is verbonden met internet.
  2. Download de Google Play Boeken-app Play Boeken.

E-boeken kopen

1. Open de Google Play Boeken-app Play Boeken op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Zoek naar het e-boek dat u wilt lezen.
  3. Selecteer een e-boek en dan tik op de prijs.
  4. [Optioneel] Afhankelijk van het boek kunt u mogelijk ook een voorbeeld lezen. Tik op Gratis voorbeeld.

Weergaveopties

Afhankelijk van de bestandsindeling(en) van de content die de uitgever heeft geleverd, kan uw boek een of beide onderstaande weergaveopties hebben:
  • Originele pagina's: U ziet het boek met een vaste pagina-indeling, meestal vanuit een pdf die overeenkomt met de gedrukte editie. Als u de tekstgrootte wilt vergroten op een klein scherm, kunt u inzoomen of overschakelen naar de liggende modus op volledige breedte.
  • Doorlopende tekst: U kunt kiezen uit weergaveopties, zoals lettertype, tekstgrootte en regelafstand.

U vindt de beschikbare weergaveoptie(s) in het gedeelte Functies op de informatiepagina van het boek in de Play Store.

E-boeken lezen

U kunt het lettertype en de tekstgrootte wijzigen en naar een specifiek hoofdstuk gaan terwijl u een e-boek leest.

1. Open de Google Play Boeken-app Play Boeken op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Selecteer een boek.
  3. Tik op het midden van de pagina.
    • Veeg om snel door de pagina's te bladeren.
    • Als u naar een hoofdstuk, bladwijzer of notitie wilt gaan, tikt u op Content Inhoud.
    • Als u het lettertype, de tekstgrootte en de regelafstand wilt wijzigen, tikt u op Weergaveopties Weergaveopties.
    • Als u de helderheid of achtergrondkleur wilt wijzigen, tikt u op Weergaveopties Weergaveopties en dan Toon.
    • Tik op Instellingen Instellingen om het scherm te draaien of aan te passen op basis van het tijdstip van de dag.
  4. Tik nogmaals op het midden van de pagina of tik op Terug om terug te gaan naar uw e-boek.

Pdf- en ePub-bestanden uploaden

1. Open de Google Play Boeken-app Play Boeken op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Menu Menuen dan Instellingen en danUploaden van pdf inschakelen.
  3. Download een pdf- of ePub-bestand op uw apparaat.
  4. Open de app Downloads of Bestanden.
  5. Zoek het bestand.
  6. Tik op Meer Meeren danOpenen meten danPlay Boeken of Uploaden naar Play Boeken.

U vindt geüploade bestanden in uw bibliotheek en dan Uploads.

De Play Boeken-app verplaatsen naar een SD-kaart

U kunt de Play Boeken-app opslaan op een SD-kaart.

Voordat u begint

De Play Boeken-app verplaatsen naar een SD-kaart:

1. Open Instellingen Instellingen op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Apps en dan Play Boeken Play Boeken en dan Opslag.
  3. Tik bij 'Gebruikte opslagruimte' op Wijzigen.
  4. Kies uw SD-kaart.
  5. Volg de stappen op het scherm.

Boeken afdrukken

U kunt e-boeken alleen afdrukken vanaf uw computer.

Belangrijk: Bij sommige e-boeken is het aantal pagina's dat u kunt afdrukken beperkt. Deze beperkingen worden door de uitgever van het boek vastgelegd en variëren afhankelijk van het specifieke boek. Deze beperkingen worden Digital Rights Management (DRM) genoemd.

Donkere modus

U kunt deze stappen alleen uitvoeren als u Android 10 of hoger gebruikt. Meer informatie over het controleren en updaten van uw Android-versie
  1. Open de Play Boeken-app op uw Android-telefoon of -tablet Play Boeken.
  2. Open Instellingen Instellingen.
  3. Scroll omlaag en tik op Weergave.
  4. Schakel Donker thema in.

Studieboeken en boeken huren

U kunt digitale versies van sommige studieboeken huren op Google Play Boeken.

Belangrijk: Uw huurperiode begint zodra u uw aankoop doet, zelfs als u het boek niet meteen opent.

1. Open Google Play Boeken Play Boeken op uw apparaat.
  2. Browse door studieboeken die te huur zijn of zoek naar een specifiek boek.
  3. Klik op het boek dat u wilt huren.
  4. Controleer of de tekst Huren naast de prijs wordt vermeld. U kunt ook zien hoeveel dagen u het boek kunt huren.
  5. Als u wilt huren, klikt u op de prijs en rekent u af.
  6. Als u wilt weten hoeveel tijd u heeft voordat de huurperiode afloopt, gaat u naar uw bibliotheek en controleert u de omslag van het boek.

Bij gehuurde items waarvan de huurperiode is beëindigd, wordt Verlopen vermeld. Als u het studieboek nog niet uit heeft, kunt u het opnieuw huren of het boek kopen. U kunt uw markeringen en opmerkingen nog steeds bekijken.