E-boeken kopen en lezen

Je kunt Google Play Boeken gebruiken om e-boeken op meer dan één apparaat te downloaden en lezen. Je kunt ook bestanden uploaden en boeken afdrukken.

E-boeken kopen

1. Ga naar play.google.com.
  2. Browse of zoek naar een boek.
  3. Klik op het boek en dan Informatie over lezen om details te bekijken, zoals op welke apparaten je het boek kunt lezen.
  4. Je kunt het boek kopen door op de prijs te klikken. Volg de instructies op het scherm om je aankoop af te ronden.

Weergaveopties

Tip: Niet alle e-boeken bieden meerdere weergaveopties.

Afhankelijk van het boek kun je een e-boek weergeven als:
  • Originele pagina's: Lees het boek in een vaste pagina-indeling die meestal overeenkomt met de gedrukte editie.
  • Doorlopende tekst: Wijzig weergaveopties zoals lettertype, tekstgrootte en regelafstand.

Meer informatie over het wijzigen van de weergave-instellingen van een e-boek

E-boeken lezen

Je kunt het lettertype en de tekstgrootte wijzigen en naar een specifiek hoofdstuk gaan terwijl je een e-boek leest.

Open een e-boek op Google Play Boeken.

• Klik op Weergaveopties Gmail Compose Size icon als je het lettertype, de tekstgrootte of andere opmaak wilt wijzigen.
  • Klik op Content Inhoudsopgave om naar een hoofdstuk, bladwijzer, notitie of infokaart te gaan.

Boeken afdrukken

Als je e-boeken wilt afdrukken, moet je het e-boek downloaden naar je computer.

Belangrijk: Bij sommige e-boeken is de hoeveelheid die je kunt afdrukken beperkt. Deze beperkingen worden door de uitgever van het boek vastgelegd en variëren afhankelijk van het specifieke boek. Deze beperkingen worden Digital Rights Management (DRM) genoemd.