Boeken lezen via Google Play

Nadat u e-boeken via Google Play heeft gekocht en gedownload, kunt u het volgende doen:

• Online en offline lezen
  • E-boeken lezen op meerdere apparaten
  • Naar een ander deel van het e-boek springen
  • Het lettertype, de helderheid en andere weergaveopties wijzigen

Een e-boek openen

1. Open de Google Play Boeken-app Play Boeken.
  2. Tik onderaan op Bibliotheek Bibliotheek.
  3. Tik op de omslag om een e-boek te openen.

Lettertype, tekstgrootte en weergave wijzigen

1. Open de Google Play Boeken-app Play Boeken.
  2. Open het e-book.
  3. Tik op het midden van de pagina.
  4. Tik rechtsboven op Weergaveopties Weergaveopties.
    • Wijzig het lettertype, de tekstgrootte en de regelafstand via Weergaveopties Weergaveopties.
    • Als u de helderheid of achtergrondkleur wilt wijzigen, tikt u op Verlichtingsopties Verlichtingsopties. Tik op Instellingen Instellingen om uw scherm te laten aanpassen op basis van het tijdstip van de dag.
  5. Als u verder wilt lezen, tikt u buiten het vak met weergaveopties.

Schermrotatie, paginaomslag en toegankelijkheidsopties wijzigen

1. Open de Google Play Boeken-app Play Boeken.
  2. Tik op Menu Menu en dan Instellingen.
  3. Breng de wijzigingen aan.

Naar pagina's, hoofdstukken en bladwijzers gaan

Als u snel naar specifieke pagina's, hoofdstukken en bladwijzers wilt gaan, opent u het e-boek dat u leest en volgt u de stappen.

Bladeren door pagina's
  1. Tik op het midden van de pagina.
  2. Veeg om snel door de pagina's te bladeren. U kunt ook de balk onderaan het scherm schuiven.
  3. Als u wilt terugkeren naar de pagina waarop u bent begonnen, tikt u bovenaan de balk op de paginaminiatuur.
Naar een hoofdstuk, bladwijzer of notitie gaan
  1. Tik onderaan op Content Inhoud.
  2. Selecteer Hoofdstukken, Bladwijzers of Notities

Boeken lezen op een ander apparaat

Wanneer u uw e-boek opent op een ander apparaat dan waarop u bent begonnen met lezen, wordt het e-boek automatisch geopend op de pagina waar u bent gebleven. Zorg dat het volgende van toepassing is:

• Uw apparaat is verbonden met internet wanneer u stopt of begint met het lezen van uw e-boek.
  • U bent op beide apparaten ingelogd op hetzelfde account voor Google Play Boeken.

Als uw e-boek niet wordt geopend op de juiste pagina, veegt u vooruit of terug en controleert u uw wifi-verbinding.

Opmerking: Als u het e-boek heeft overgezet naar uw apparaat met Adobe Digital Editions, worden de paginaposities niet gesynchroniseerd.