Boeken lezen via Google Play

Nadat u boeken via Google Play heeft gekocht en gedownload, kunt u het volgende doen:

• Online en offline lezen
  • Boeken lezen op meerdere apparaten
  • Naar een ander deel van het boek gaan
  • Het lettertype, de helderheid en andere weergaveopties wijzigen

Een boek openen

1. Open de Google Play Boeken-app Play Boeken.
  2. Tik onderaan op Bibliotheek Bibliotheek.
  3. Tik op de omslag om een boek te openen.

Lettertype, tekstgrootte en weergave wijzigen

1. Open de Google Play Boeken-app Play Boeken.
  2. Open het boek.
  3. Tik op het midden van de pagina.
  4. Tik in de rechterbovenhoek op Weergaveopties Weergaveopties.
    • Wijzig het lettertype, de tekstgrootte en de regelafstand via Weergaveopties Weergaveopties.
    • Wijzig de helderheid, de achtergrondkleur of het scherm (op basis van tijdstip) via Instellingen Instellingen.
  5. Als u verder wilt lezen, tikt u buiten het vak met weergaveopties.

Schermrotatie, paginaomslag en toegankelijkheidsopties wijzigen

1. Open de Google Play Boeken-app Play Boeken.
  2. Tik op Menu Menuen vervolgens Instellingen.
  3. Breng de wijzigingen aan.

Naar pagina's, hoofdstukken en bladwijzers gaan

Als u snel naar specifieke pagina's, hoofdstukken en bladwijzers wilt gaan, opent u het boek dat u leest en volgt u de stappen.

Bladeren door pagina's
  1. Tik op het midden van de pagina.
  2. Veeg om snel door de pagina's te bladeren. U kunt ook de balk onderaan het scherm schuiven.
  3. Als u wilt terugkeren naar de pagina waarop u bent begonnen, tikt u in de linkerbovenhoek van de balk op de paginaminiatuur.
Naar een specifieke pagina gaan

Als u het paginanummer weet waar u naartoe wilt gaan:

1. Tik op het midden van de pagina.
  2. Tik in de rechterbovenhoek op het paginanummer.
  3. Geef het paginanummer op waar u naartoe wilt gaan.
Naar een hoofdstuk, bladwijzer of notitie gaan
  1. Tik op het midden van de pagina.
  2. Tik in de linkerbovenhoek op de naam van het hoofdstuk.
    • Tik op de naam van het hoofdstuk om naar een hoofdstuk te gaan.
    • Als u naar een bladwijzer of notitie wilt gaan, tikt u op Bladwijzers of Notities en tikt u op de bladwijzer of notitie die u wilt bekijken.
Recente bladwijzers weergeven

Uw vier meest recente bladwijzers worden weergegeven in uw voortgangsbalk. Tik op de bladwijzer om de pagina met bladwijzer te bekijken.

Boeken lezen op een ander apparaat

Wanneer u uw boek opent op een ander apparaat dan waarop u bent begonnen met lezen, wordt het boek automatisch geopend op de pagina waar u bent gebleven. Zorg dat het volgende van toepassing is:

• Uw apparaat is verbonden met internet wanneer u stopt of begint met het lezen van uw boek.
  • U bent op beide apparaten ingelogd op hetzelfde account voor Google Play Boeken.

Als uw boek niet wordt geopend op de juiste pagina, veegt u vooruit of terug en controleert u uw wifi-verbinding.

Opmerking: Als u het boek naar uw apparaat heeft overgezet via Adobe Digital Editions, worden paginaposities niet gesynchroniseerd.