E-kirjojen ostaminen ja lukeminen

Google Play Kirjoilla voit ladata ja lukea e-kirjoja useilla eri laitteilla. Lisäksi voit lähettää tiedostoja ja tulostaa kirjoja.

E-kirjojen ostaminen

1. Avaa Google Play Kirjat tietokoneella.
  2. Klikkaa Kauppa ja sitten hae e-kirjaa, jonka haluat lukea.
  3. Klikkaa e-kirjaa ja sitten vieritä alas, niin näet lisätietoja, kuten laitteet, joilla e-kirja on luettavissa.
  4. Klikkaa yläosassa hintaa.
  5. Valitse maksutapa > klikkaa Osta e-kirja.

Katseluvaihtoehdot

Vinkki: Kaikista e-kirjoista ei ole saatavilla useita versioita.

Kirjasta riippuen voit nähdä e-kirjasta nämä versiot:
  • Alkuperäiset sivut: Lue kirja kiinteässä sivunäkymässä, joka yleensä vastaa painettua teosta.
  • Sovitettu teksti: Muuta näyttöasetuksia, kuten fonttia, tekstin kokoa ja riviväliä.

Katso, miten voit muuttaa e-kirjan näyttöasetuksia.

E-kirjojen lukeminen

Kun luet e-kirjoja, voit muuttaa kirjasinta ja tekstin kokoa sekä siirtyä suoraan haluamaasi lukuun.

Avaa e-kirja Google Play Kirjoissa.

• Jos haluat muuttaa kirjasinta, tekstin kokoa tai muita muotoiluasetuksia, klikkaa Näyttövalinnat Gmail Compose Size icon.
  • Jos haluat siirtyä lukuun, kirjanmerkkiin, muistiinpanoon tai tietokorttiin, klikkaa Sisältö Sisällysluettelo .

Tiedostojen lähettäminen

Voit lukea PDF- ja EPUB-dokumentteja Google Play Kirjoilla. Kun lähetät Google Play Kirjoihin PDF- tai EPUB-tiedostoja, voit lukea niitä Play Kirjojen kautta millä tahansa laitteella.

EPUB-asiakirjojen kanssa on myös mahdollista käyttää kirjanmerkkejä, korostusta ja muistiinpanoja kaikilla laitteilla.

1. Avaa Google Play Kirjat tietokoneella.
  2. Valitse vasemmalta Omat kirjat.
  3. Valitse oikeasta yläkulmasta Lähetä tiedostoja.
  4. Etsi lähetettävä PDF- tai EPUB-tiedosto. Klikkaa Valitse.
Voit tarkastella lähettämiäsi tiedostoja Lähetetyt-kirjastossasi.

Kirjojen tulostaminen

Jotta voit tulostaa e-kirjoja, ne täytyy ladata tietokoneelle.

Tärkeää: Joidenkin e-kirjojen sisällön tulostamista on rajoitettu. Rajoitukset ovat julkaisijoiden määrittämiä ja vaihtelevat kirjakohtaisesti. Rajoitukset ovat digitaalisen tekijänoikeuksien hallinnan (Digital Rights Management, DRM) väline.

Oppikirjojen ja muiden kirjojen vuokraaminen

Voit vuokrata joidenkin oppikirjojen ja muiden kirjojen digitaalisia versioita Google Play Kirjoista.

Tärkeää: vuokrausaika alkaa heti, kun teet ostoksen, vaikka et olisikaan avannut kirjaa.

1. Avaa Google Play Kirjat Play Kirjat laitteellasi.
  2. Selaa vuokrattavia oppikirjoja tai hae tiettyä kirjaa.
  3. Klikkaa kirjaa, jonka haluat vuokrata.
  4. Tarkista, lukeeko sen hinnan kohdalla Vuokraa. Samalla näet, kuinka moneksi päiväksi voit vuokrata kirjan.
  5. Viimeistele vuokraus klikkaamalla hintaa ja maksamalla se.
  6. Jos haluat nähdä, kuinka kauan vuokrattu kirja on vielä käytettävissä, siirry kirjastoosi ja tarkista kirjan kansi.

Jos vuokra-aikaa ei ole enää jäljellä, sen kohdalla lukee Vanhentunut. Jos haluat jatkaa oppikirjan käyttöä, voit vuokrata sen uudelleen tai ostaa sen. Tällöin näet yhä lisäämäsi korostukset ja muistiinpanot.