Köpa och läsa e-böcker

Du kan ladda ned och läsa e-böcker på flera enheter med Google Play Böcker. Det går även att ladda upp filer och skriva ut böcker.

Ladda ned och installera Google Play Böcker

1. Kontrollera att telefonen eller surfplattan med Android är ansluten till internet.
  2. Ladda ned appen Google Play Böcker Play Böcker.

Köpa e-böcker

1. Öppna appen Google Play Böcker Play Böcker på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Sök efter den e-bok som du vill läsa.
  3. Välj en e-bok följt av tryck på priset.
  4. [Valfritt] För vissa böcker finns det utdrag du kan läsa. Tryck på Utdrag.

Visningsalternativ

Tips! Alla e-böcker har inte båda visningsalternativen.

Du kan läsa en e-bok i något av följande format, beroende på vilken bok det är:
  • Ursprungliga sidor: Läs boken med en oföränderlig layout, normalt samma som den tryckta versionen har.
  • Löpande text: Ändra visningsalternativ som teckensnitt, textstorlek och radavstånd.

Läs mer om hur du ändrar visningsinställningarna för en e-bok.

Läsa e-böcker

När du läser e-böcker kan du ändra teckensnitt, textstorlek och hoppa till kapitel.

1. Öppna appen Google Play Böcker Play Böcker på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Välj en bok.
  3. Tryck mitt på sidan.
    • Bläddra snabbt igenom sidorna genom att svepa.
    • Tryck på Innehåll Innehåll för att hoppa till ett kapitel, ett bokmärke eller en anteckning.
    • Du kan ändra teckensnitt, textstorlek och radavstånd genom att trycka på Visningsalternativ Visningsalternativ.
    • Om du vill ändra ljusstyrka eller bakgrundsfärg trycker du på Visningsalternativ Visningsalternativ följt avLjus.
    • Om du vill rotera skärmen eller att skärmen ska justeras efter tiden på dygnet trycker du på Inställningar Inställningar.
  4. Återvänd till e-boken genom att trycka mitt på sidan igen eller genom att trycka på Tillbaka.

Du kan ladda ned e-böcker på en enhet eller ett SD-kort. Läs mer om hur du laddar ned och läser böcker offline.

Skriva ut böcker

Det går att skriva ut e-böcker med en dator.

Viktigt! För vissa böcker finns det gränser för hur många sidor du får skriva ut. Dessa gränser anges av bokens förläggare och varierar beroende på vilken bok det är. Dessa gränser kallas för Digital Rights Management (DRM).