Boeken downloaden via Google Play

Je kunt e-boeken downloaden via Google Play Boeken, zodat je ze overal kunt lezen, ook als je geen verbinding met internet hebt.

E-boeken downloaden op je computer

1. Ga naar play.google.com.
  2. Klik rechtsboven op je profielicoon.
  3. Klik op Bibliotheek en apparaten en dan Boeken.
  4. Klik naast het boek dat je wilt downloaden op Meer More en dan Exporteren en dan Epub downloaden of Pdf downloaden.
    • Als je een ascm-bestand krijgt, moet je extra software downloaden om het boek te lezen. Download en installeer Adobe Digital Editions
    • Als je een epub-bestand krijgt, kun je het boek lezen met een lees-app zoals iBooks of Adobe Digital Editions.
    • Als je een pdf-bestand krijgt, kun je het boek lezen met een pdf-lezer zoals Chrome of Acrobat Reader.

Tips:

• Als je boek oorspronkelijk een ascm-bestand was, download je Adobe Digital Editions kosteloos om het epub- of pdf-bestand te lezen.
  • Tip: Sommige uitgevers staan geen bestandsdownloads toe. Je kunt gehuurde boeken niet downloaden.
  • Je kunt sommige grote boekbestanden niet downloaden.

Gedownloade boeken overzetten naar je e -reader

Belangrijk: Je kunt de meeste boeken van Google Play niet openen op een Kindle-apparaat.

1. Sluit je e-reader aan op de computer.
  2. Open Adobe Digital Editions op de computer. Als je het programma nog niet hebt, kun je dit kosteloos downloaden.
  3. Sleep het boek naar de naam van het apparaat waarnaar je het wilt overzetten.

Tip: Je gekochte e-boek is gekoppeld aan één Adobe-ID. Standaard apparaatlimieten zijn van toepassing. Sommige boeken kunnen niet worden gedownload. Bekijk het gedeelte 'Informatie over lezen' op de pagina van je boek in de Play Store voor informatie over de beschikbaarheid.