Aktivera bakgrundsdata

Om du vill använda appen Play Butik måste du aktivera bakgrundsdata på enheten. Det betyder att appar kan hämta data för framtida användning eller skicka aviseringar till dig även när du inte använder appen. Inställningarna skiljer sig åt mellan Android-versioner. Kontrollera vilken version av Android du använder.

På Android 7.0 eller senare

När datasparläge är aktiverat och Wi-Fi inte är tillgängligt kan Google Play påverkas. Du kan välja att låta Google Play få bakgrundsdata via mobilnätet även i datasparläge.

1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Nätverk och internet.
  3. Tryck på Dataanvändning följt av Databesparing.
  4. Om databesparing är inaktiverat behöver du inte göra något. Om databesparing är aktiverat fortsätter du till steg 4.
  5. Tryck på Obegränsad dataåtkomst.
  6. Skrolla ned och tryck på Google Play Butik Google Play.
  7. Tryck på appen eller tjänsten du vill aktivera.
På Android 5.0 till 6.0
  1. Öppna appen Inställningar Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Dataanvändning följt av Mobildataanvändning.
  3. Kontrollera att du visar det nätverk som du vill granska eller begränsa dataanvändningen för.
  4. Skrolla ned och tryck på Google Play Butik Google Play.
  5. Tryck på Bakgrundsdata följt av Obegränsad dataanvändning.
På Android 4.4 eller tidigare
  1. Öppna appen Inställningar Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Dataanvändning under Trådlöst och nätverk.
  3. Tryck på menyn Mer uppe till höger.
  4. Markera kryssrutan bredvid Automatisk datasynkronisering.
  5. När dialogrutan Aktivera automatisk datasynk? visas trycker du på OK.

Obs! På vissa enheter finns alternativen för bakgrundsdata under Inställningar följt av Batteri- och datahantering följt av Leverans följt av Bakgrundsdata.