Slå på bakgrunnsdata

For å bruke Play Butikk-appen må du slå på bakgrunnsdata for enheten din. Dette betyr at apper kan laste ned data for fremtidig referanse eller gi deg varsler selv når du ikke bruker appen. Innstillingene varierer avhengig av hvilken Android-versjon du bruker. Sjekk hvilken Android-versjon du har

På Android 7.0 eller nyere

Når Datasparing-modus er på og Wi-Fi ikke er tilgjengelig, kan Google Play bli påvirket. Du kan velge å la Google Play fortsette å motta bakgrunnsdata via mobildata når Datasparing-modus er på.

1. Åpne Innstillinger-appen Innstillinger på enheten.
  2. Trykk på Databruk og så Datasparing.
  3. Hvis datasparing er slått av, trenger du ikke å gjøre noe. Hvis datasparing er slått på, fortsetter du til trinn 4.
  4. Trykk på Ubegrenset datatilgang.
  5. Rull ned, og trykk på Google Play-butikken Google Play.
  6. Trykk på av/på-bryteren ved siden av appen eller tjenesten for å slå på funksjonen.
På Android 5.0–6.0
  1. Åpne Innstillinger-appen Innstillinger på enheten.
  2. Trykk på Databruk og så Mobildatabruk.
  3. Kontrollér at du ser det nettverket du vil se eller begrense appdatabruken for.
  4. Rull ned og trykk på Google Play-butikken Google Play.
  5. Trykk på Bakgrunnsdata og så Ubegrenset databruk.
På Android 4.4 eller eldre
  1. Åpne Innstillinger-appen Innstillinger på enheten.
  2. Trykk på Databruk under «Trådløst og nettverk».
  3. Trykk på menyen Mer øverst til høyre.
  4. Merk av for «Synkroniser data automatisk».
  5. Når dialogboksen «Slå på auto-synkronisering?» vises, trykker du på OK.

Merk: På noen enheter finner du alternativene for bakgrunnsdata under Innstillinger og så Batteri og databehandling og så Levering og så Bakgrunnsdata.