Taustatiedonsiirron käyttöönotto

Jotta voit käyttää Play Kauppa ‑sovellusta, sinun on otettava taustatiedonsiirto käyttöön laitteellasi. Tämä tarkoittaa sitä, että sovellukset voivat ladata tietoja myöhempää tarvetta varten ja näyttää sinulle ilmoituksia myös silloin, kun et käytä sovellusta. Asetukset vaihtelevat Android-versiosta riippuen. Tarkista Android-versiosi.

Android 7.0 tai uudempi

Jos Data Saver ‑tila on käytössä, mutta Wi-Fi-verkkoon ei voi yhdistää, Google Playn toiminnassa voi esiintyä ongelmia. Voit sallia Google Playlle tietojen lataamisen taustalla mobiiliyhteyden kautta myös Data Saver ‑tilassa.

1. Avaa laitteesi Asetukset-sovellus Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Verkko ja internet.
  3. Valitse Datan käyttö ja sitten Data Saver.
  4. Jos Data Saver on pois päältä, sinun ei tarvitse tehdä mitään. Jos Data Saver on päällä, jatka vaiheeseen 4.
  5. Valitse Rajoittamaton data sallittu.
  6. Selaa alaspäin ja valitse Google Play Kauppa Google Play.
  7. Kosketa sovellusta tai palvelua, jonka haluat päälle.
Android 5.0–6.0
  1. Avaa laitteesi Asetukset-sovellus Asetukset.
  2. Valitse Datan käyttö ja sitten Mobiilidatan käyttö.
  3. Varmista, että tarkastelet tai rajoitat sovelluksen datan käyttöä oikeassa verkossa.
  4. Selaa alaspäin ja valitse Google Play Kauppa Google Play.
  5. Valitse Taustatiedot ja sitten Rajoittamaton datan käyttö.
Android 4.4 tai vanhempi
  1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus Asetukset.
  2. Valitse Langaton verkko ja verkot ‑kohdassa Datan käyttö.
  3. Valitse vasemmasta yläreunasta Valikko Lisää.
  4. Valitse kohdan Tietojen automaattinen synkronointi valintaruutu.
  5. Kun näet Autom. synkronointi päälle? ‑valintaikkunan, valitse OK.

Huom. Joillain laitteilla taustatietovalinnat voivat olla kohdassa Asetukset ja sitten Akkutietojen hallinta ja sitten Lähetystiedot ja sitten Taustatiedot.