Krev et passord eller autentisering for kjøp

Du kan bidra til å forhindre utilsiktede kjøp på enheten din i apper og spill som er tilgjengelig utenfor Familie eller For barn-delen, ved å slå på autentisering (apper og spill i Familie / For barn krever automatisk autentisering før kjøp). Autentisering betyr at visse typer informasjon, for eksempel passord, må skrives inn på enheten før du kan kjøpe noe. Hvis det er nødvendig, kan du endre eller tilbakestille passordet for Google-kontoen din.

Slå autentisering av eller på

Autentiseringsinnstillingene gjelder bare for den aktive kontoen på enheten der du legger dem til. Hvis du bruker Google-kontoen din på mer enn én enhet, må du gjenta trinnene nedenfor for hver enhet. Hvis du bruker flere kontoer på enheten, gjentar du trinnene nedenfor for hver av dem.

Endre autentiseringsinnstillingene på mobilenheten din

1. Åpne Google Play Butikk-appen Google Play.
  2. Trykk på menyen Menyog så Innstillinger.
  3. Trykk på Krev autentisering for kjøp.
  4. Velg en innstilling.
  5. Følg instruksjonene på skjermen.

Merk: For å endre autentiseringsinnstillingene trenger du Google-passordet ditt. Bruk kontogjenoppretting hvis du ikke husker passordet.

Endre autentiseringsinnstillingene på Chromebook

Merk: Dette fungerer bare hvis du bruker Google Play Butikk-appen på Chromebook. Finn ut mer om hvordan du bruker Google Play-butikken på Chromebook

Sånn gjør du det hvis du bruker Play Butikk-appen på Chromebook:

1. Åpne Google Play Butikk-appen Google Play.
  2. Klikk på menyen Meny og så Innstillinger.
  3. Klikk på Krev autentisering for kjøp.
  4. Velg en innstilling.
  5. Følg instruksjonene på skjermen.

Merk: For å endre autentiseringsinnstillingene trenger du Google-passordet ditt. Bruk kontogjenoppretting hvis du ikke husker passordet.

Konfigurer autentisering med fingeravtrykk (på utvalgte enheter)

Hvis enheten din tillater autentisering med fingeravtrykk, kan du godkjenne kjøp på Google Play ved å skanne fingeravtrykket ditt.

Du blir bare bedt om autentisering med fingeravtrykk hvis appen krever det, eller hvis du har fulgt trinnene ovenfor for å kreve autentisering for kjøp.

1. Åpne Google Play Butikk-appen Google Play.
  2. Trykk på menyen Menyog så Innstillinger.
  3. Slå på Fingeravtrykk-autentisering.
  4. Skriv inn et passord. Du trenger bare å skrive inn passordet den første gangen du konfigurerer autentisering med fingeravtrykk.

Merk: Du må ha Google-passordet ditt når du konfigurerer autentisering med fingeravtrykk. Bruk kontogjenoppretting hvis du ikke husker passordet.

Endre autentiseringsinnstillingene på Android TV
  1. Åpne Google Play Butikk-appen Google Play.
  2. Velg Innstillinger og så Autorisasjon for kjøp.
  3. Velg en innstilling.
  4. Følg instruksjonene på skjermen.

Merk: For å endre autentiseringsinnstillingene trenger du Google-passordet ditt. Bruk kontogjenoppretting hvis du ikke husker passordet.

Dette betyr autentiseringsinnstillingene

For alle kjøp via Google Play på denne enheten (standardinnstilling): Det kreves autentisering for hvert kjøp av digitalt innhold via Google Play (inkludert kjøp i apper).

Hvert 30. minutt: Hver gang du autentiserer et kjøp, kan du fortsette å kjøpe alle former for digitalt innhold via Google Play (inkludert kjøp i apper) i 30 minutter før du må autentisere på nytt.

Aldri: Autentisering er ikke nødvendig for noen kjøp. Hvis du slår av autentisering, kan det føre til uautoriserte kjøp. Du tar selv ansvar for alle belastninger, inkludert utilsiktede eller uautoriserte kjøp.

Merk: Autorisering er alltid nødvendig for hvert kjøp av apper og spill under For barn / Familie, selv om du har angitt noe annet i innstillingene.

Tips: Når du oppretter en familie på Google Play, kan familiemedlemmene bruke betalingsmåten for familien til å kjøpe ting på Google Play. Finn ut mer om hvordan du konfigurerer og administrerer en familiegruppe på Google Play.