Så byter du Play Spel-profil

Spelare som har flera Google-konton på enheten kan välja andra profiler än standardprofilen för vissa spel. Gör så här.

Viktigt! När du byter profil för ett spel kan spelet läsa in andra framsteg och inställningar. Om det händer kan du byta tillbaka till din tidigare profil och fortsätta där du slutade. Du kan fråga utvecklaren om hur det fungerar i deras spel.

Byta mellan flera Play Spel-profiler

Om snabbprofilväljaren är aktiverad i ett spel kan du göra följande:

1. Tryck länge på spelikonen.
  2. Välj Välj profil.
    • Alternativet visas bara om det finns flera Google-konton på enheten.
  3. Välj ett av alternativen som visas.
  4. Tryck på Spara.
    • Spelet startar med det valda alternativet.

Byta mellan flera Play Spel-profiler i Android-inställningarna

1. Tryck på Inställningar på Android-telefonen följt av Google.
  2. Tryck på Alla tjänster.
  3. Tryck på Inställningar för Google-appar följt av Play Spel följt av Inloggningskonto.
    • Så byter du standardprofil för spel:
      1. Tryck på Ändra under Ändra standardkontot för spel.
      2. Tryck på ett av de tre alternativen som visas.
      3. Välj en profil.
        • Ändringarna sparas automatiskt.
      4. En bekräftelseruta visas längst ned på skärmen.
    • Så byter du vilken profil som används för ett specifikt spel:
      1. Scrolla till spelet i avsnittet Ändra konto efter spel.
      2. Tryck på Ändra bredvid spelet.
      3. Välj en profil.
      4. Tryck på Spara.
      5. När åtgärden är slutförd visas en bekräftelse längst ned på skärmen.